Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 22:49

Τι πρέπει να περιμένει η Πελοπόννησος από τη ΔΕΘ;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τι πρέπει να περιμένει η Πελοπόννησος από τη ΔΕΘ;

Αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου παραδοσιακά αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μέτρα που κυρίως έχουν να κάνουν με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Μέτρα, που φυσικά αφορούν τους πολίτες όλης της χώρας, ενώ τις περισσότερες φορές υπάρχουν ειδικές αναφορές σε ζητήματα της Βόρειας Ελλάδας λόγω… εντοπιότητας.
Φέτος λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών σίγουρο θεωρείται ότι θα υπάρξουν ειδικές αναφορές στις πυρόπληκτες περιοχές, με έμφαση λογικά στην Εύβοια. Τι πρέπει να περιμένει όμως η Πελοπόννησος από τη φετινή συνέντευξη του πρωθυπουργού;
Η ευρύτερη περιοχή αναζητεί απαντήσεις σε ορισμένα σημαντικά ζητήματα υποδομών. Αρχικά για την τύχη και το ακριβές χρονοδιάγραμμα του Πάτρα - Πύργος, οδικού τμήματος που είναι συνδεδεμένο και με άλλα αντίστοιχα έργα. Οχι μόνο διότι αποτελεί τμήμα της Αδριατικής Οδού (αλήθεια την θυμάται πλέον κανείς;), αλλά και γιατί η πρόοδός του αποτελεί προϋπόθεση για έργα όπως το Τσακώνα - Καλό Νερό.
Περιμένουμε πιθανόν απαντήσεις για ζητήματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο, καθώς πολλά έχουν ειπωθεί τους τελευταίους μήνες για… επανεκκίνηση στην Πελοπόννησο, που όμως παραμένουν επί χαρτού. Περιμένουμε πιθανόν εξειδικευμένα μέτρα στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης, που αποτελεί ζωτικής σημασίας εξέλιξη για την περιοχή της Μεγαλόπολης, ενώ δύσκολα θα ακούσουμε κάτι για το φυσικό αέριο στην περιοχή (τουλάχιστον κάτι που να μας κάνει σοφότερους), καθώς το ζήτημα αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι “μάχη” μεταξύ εταιρειών, χωρίς πάντως να λείπει και η πολιτική χροιά.
Τις απαντήσεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα τις λάβουμε στο τέλος της εβδομάδας, μετά την καθιερωμένη ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Και αφού αναφερόμαστε στη ΔΕΘ, φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου ετοιμάζει έντονη παρουσία και ελπίζουμε να γίνουν ουσιαστικές επαφές, που θα μπορέσουν το επόμενο διάστημα να κεφαλαιοποιηθούν και οι ιθύνοντες να μην αρκεστούν στις κλασικές δημόσιες σχέσεις, που συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα την… dolce vita.