Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 22:45

Αφιλόξενος οικοδεσπότης ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτές τις ημέρες η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας, αλλά όλης της χώρας.

Ως είθισται, το πρώτο διήμερο της έκθεσης περιλαμβάνει αρχικά την ομιλία του πρωθυπουργού και την επομένη τη συνέντευξη Τύπου. Διαδικασίες για τις οποίες εκατοντάδες μέσα ενημέρωσης από όλη την Ελλάδα οργανώνουν αποστολές για την κάλυψή τους, μέσα από επίσημες διαδικασίες διαπίστευσης.
Έτσι λοιπόν φέτος η “Ε” και το eleftheriaonline.gr έχουν στη ΔΕΘ ως απεσταλμένο τον συνάδελφο Γιάννη Σινάπη, ο οποίος μεταξύ άλλων την Κυριακή το μεσημέρι βρέθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, αλλά δεν ήταν από τους… εκλεκτούς για να μπορέσει να υποβάλει την ερώτησή του.
Τι σόι συνέντευξη Τύπου τώρα ήταν αυτή, όταν ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος δεν μπορεί να υποβάλει το ερώτημά του; Και αν ήταν έτσι, γιατί να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και να μην κάτσει από την άνεση του γραφείου του να δει τηλεοπτικά τις απαντήσεις στα ερωτήματα των άλλων;
Κάποιος μπορεί να επικαλεστεί τον χρόνο ή οτιδήποτε άλλο, αλλά αυτό δεν μπορεί να σταθεί λογικά σε καμία περίπτωση. Εάν ετίθετο οποιοδήποτε πρακτικό ζήτημα, τότε η Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης όφειλε είτε να διαπιστεύσει συγκεκριμένο αριθμό δημοσιογράφων, όπου όλοι θα είχαν τη δυνατότητα υποβολής ερώτησης, είτε εγκαίρως να δώσει ακριβείς διευκρινίσεις, και όχι να λέγεται ότι “ερωτήσεις θα κάνουν πάνω από το 80% των δημοσιογράφων” και τελικά να κάνουν μόνο 46, δηλαδή σχεδόν οι μισοί.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι δεν δόθηκε ο λόγος σε κανένα μέσο ενημέρωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ από όλη την Ελλάδα μόνο 2 περιφερειακές εφημερίδες είχαν αυτό το… προνόμιο.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Όλο αυτό οργανωτικά βαρύνει τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και το επιτελείο του, και όλο αυτό φυσικά αντανακλά πολιτικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Τύπος της περιφέρειας έχει τη δική του δυναμική, την οποία οι εκάστοτε άρχοντες θυμούνται μόνο όποτε και όπως θέλουν. Αρκούνται σε κοινότοπες διαπιστώσεις και καταγραφές όλων όσα πρέπει να γίνουν, χωρίς όμως να γίνονται.
Όσο λοιπόν η περιφέρεια και τα μέσα της αντιμετωπίζονται ως οι φτωχοί συγγενείς του κέντρου, και όσο αρκούμαστε απλώς σε… χτυπήματα κατανόησης στην πλάτη, τόσο η ενημέρωση θα υποβαθμίζεται, οι επιχειρήσεις θα χάνουν έδαφος και θα ανοίγει ο δρόμος για “αλεξιπτωτιστές” συμφερόντων!

Υ.Γ.: Και για να δούμε το ζήτημα σφαιρικά, όταν οι δημοσιογράφοι που έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερώτηση ξεκινούν με... τοποθετήσεις και στο τέλος κάνουν 2 και 3 ερωτήματα, τότε προφανώς ο χρόνος σφίγγει. Αλλά εάν οι ίδιοι δεν έχουν συναδελφική κατανόηση και αλληλεγγύη, τότε οφείλουν οι διοργανωτές να τους επαναφέρουν στην τάξη!