Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 22:25

Να γίνει γνωστή η σύνδεση Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Να γίνει γνωστή η σύνδεση Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Ξεχωριστή εμπειρία ήταν η παρουσία μου στην 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά στη ζωή μου και στο δημοσιογραφικό μου ταξίδι. Είναι αλήθεια ότι περίμενα τη ΔΕΘ πιο ελκυστική, πιο ζωντανή, πιο ανοιχτή στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Ως δημοσιογράφος που περπάτησε στη ΔΕΘ, παρακολούθησε από κοντά την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (ως θεατής μόνο - η δυνατότητα υποβολής ερώτησης είχε ακυρωθεί και η κεντρική εξουσία κρύφτηκε), περιηγήθηκε στα περίπτερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αφουγκράστηκε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, διαπίστωσα:

Η ΔΕΘ δεν ελκύει τον πληθυσμό της πόλης. Αντίθετα, μάλιστα, με αποκλεισμένο το κέντρο εξαιτίας των διαδηλώσεων και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων -τόσες κλούβες να κλείνουν ένα δρόμο νότια της ΔΕΘ δεν είχα ξαναδεί- η ημέρα των εγκαινίων είναι αποκρουστική για τον κόσμο.

Αρνητική άποψη έχει ο κόσμος και για την ομιλία και για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού. Γιατί διαχρονικά οι υποσχέσεις που δίνουν οι πρωθυπουργοί δεν επιβεβαιώνονται στην πράξη. Η κατασκευή και η ολοκλήρωση του μετρό έχει καταντήσει ανέκδοτο και η επιβεβαίωση ήρθε και φέτος.

Στα δικά μας, το επετειακό για τα 200 χρόνια από το 1821 περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου απέσπασε θετικά σχόλια. Ηταν προβολή για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Για το περίπτερο με τα προϊόντα θα αφήσω για άλλη ώρα την κριτική.

Θα σταθώ στο ζήτημα της αεροπορικής σύνδεσης Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης. Λόγω της ΔΕΘ και στα δύο ταξίδια μου το αεροπλάνο ήταν γεμάτο. Και μπορεί να είναι γεμάτο πολύ περισσότερο καιρό, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στον τόπο μας. Ομως, ο κόσμος, πολιτικό προσωπικό και απλοί πολίτες της Βόρειας Ελλάδας, δεν γνωρίζουν ότι με ταξίδι 50 λεπτών μπορούν να βρεθούν στην Καλαμάτα.

Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Καλαμάτας και φορείς του τουρισμού οφείλουν να δράσουν, να ενημερώσουν και να προβάλουν τη γραμμή. Η ευκαιρία υπάρχει και πρέπει, επιτέλους, να την αξιοποιήσουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 21:58