Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 22:55

Για τον τουρισμό δεν φτάνει η φυσική ομορφιά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Για τον τουρισμό δεν φτάνει η φυσική ομορφιά

 

Το ότι η Μεσσηνία μπορεί να προσφέρει μία ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία για διάφορα είδη επισκεπτών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, δεν είναι κάτι καινούριο.

Δεν είναι όμως και κάτι που από μόνο του λέει πολλά. Μπορεί να υπάρχουν διάφορα ευνοϊκά χαρακτηριστικά και συνθήκες, αλλά χωρίς την κατάλληλη οργάνωση και προβολή δύσκολα μια περιοχή μπορεί να μείνει με αξιώσεις στην τουριστική αγορά.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2 βρέθηκε στην Καλαμάτα, όπου παρουσίασε το πλάνο της εταιρείας του για τη Μεσσηνία ανακοινώνοντας τον σχεδιασμό να αφιχθούν την προσεχή τουριστική περίοδο 11.000 τουρίστες από τη Βρετανία με πτήσεις προς το αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.
Κι αν ερωτώμενος για τα αρνητικά που βλέπει στην περιοχή στάθηκε κατά κύριο λόγο στην ανάγκη δημιουργίας νέων κλινών για να μπορέσουν να “σηκώσουν” τον σχεδιαζόμενο όγκο τουριστών, μάλλον αν μείνει λίγο παραπάνω στην περιοχή θα έχει να πει περισσότερα. Άλλωστε σε κάποιο σημείο της συνομιλίας του με δημοσιογράφους ανέφερε:
“Υπάρχει τεράστιο απόθεμα ιστορίας και πολιτισμού σε αυτή την περιοχή. Η πόλη της Καλαμάτας είναι φανταστική. Υπάρχουν επίσης πολλές παραλίες. Και όλα αυτά απέχουν περίπου δύο ώρες από την Αθήνα. Η Μεσσηνία είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές και όχι μόνο για τις παραλίες: Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις εδώ, ενώ μπορείς εύκολα να πας και στην Αθήνα -οπότε είναι η τέλεια τοποθεσία.
Αρνητικά δεν έχω δει. Σήμερα που ήρθα, ο ήλιος λάμπει, φαίνεται ένα αξιαγάπητο θέρετρο… Προφανώς θα υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα, αλλά εγώ δεν τα έχω δει μέχρι στιγμής”.
Τα καλά μας τα ξέρουμε, αλλά μάλλον έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να ευλογούμε τα γένια μας και να αρχίσουμε να δούμε ένα προς ένα όλα όσα πρέπει να βελτιώσουμε. Πολλά μάλιστα εξ αυτών δεν είναι τίποτα περισσότερο από όσα θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει για μία καλύτερη καθημερινότητα των ντόπιων. Και αφού αποφασίσουμε ως περιοχή ποια είναι τα χαρακτηριστικά των επισκεπτών που επιθυμούμε να προσελκύσουμε, τότε να απευθυνθούμε σε αυτούς με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων και διαθέσιμων μέσων επικοινωνίας.