Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 21:27

Ο τόπος μας πάνω από όλα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ο τόπος μας πάνω από όλα

 

Του Γιάννη Σινάπη

Με σημαντικά έργα και σοβαρά προβλήματα της Μεσσηνίας και των πολιτών της ασχολήθηκε το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης έθεσε το θέμα του δρόμου Καλό Νερό - Τσακώνα, προτείνοντας “να κινητοποιηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να κινητοποιήσουμε και τους βουλευτές, και με ψήφισμα να απαιτήσουμε την υλοποίηση του έργου”.

Ακόμα, στο Συμβούλιο εξέφρασε ανησυχία, χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για την έξαρση της πανδημίας στον τόπο μας, τονίζοντας την ανάγκη κάλυψης των σοβαρών κενών στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ενίσχυσης του εμβολιασμού για τον κορονοϊό. Επικεφαλής παρατάξεων των μειοψηφιών κάλεσαν το δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία και να υπάρξει πίεση προς την κυβέρνηση για την ενίσχυση του προσωπικού, καθώς και ενημέρωση στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Θετικό κι ελπιδοφόρο σημάδι αποτελεί η αφύπνιση του Συμβουλίου, καθώς η αυτοδιοίκηση οφείλει να ασχοληθεί με τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα. Και το κρίσιμο ζήτημα της υγείας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού πρέπει να είναι προτεραιότητα. Γιατί χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας “έφυγαν” 4 άνθρωποι.

Τα αναπτυξιακά ζητήματα του τόπου οφείλει η αυτοδιοίκηση να τα επισημαίνει και να πιέζει την κεντρική εξουσία για τη δρομολόγηση και την υλοποίηση των έργων. Και πέρα από το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα, είναι ο οδικός άξονας Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και η αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Οφείλει ο Δήμος Καλαμάτας να πρωτοστατήσει, να αφυπνίσει και τους άλλους δήμους που “καίγονται” για τα έργα αυτά και να κινητοποιήσει και τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Δεν είναι κινήσεις με αντιπολιτευτική διάθεση, για δημιουργία εντυπώσεων και μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Το μεσσηνιακό μέτωπο οφείλει να πιέζει, να ζητεί συνεχή ενημέρωση από υπουργούς και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και να ξεκαθαρίσει πως δεν θα ανεχθεί παλινωδίες και μη τήρηση δεσμεύσεων και χρονοδιαγραμμάτων. Ο τόπος μας πάνω από όλα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 21:41