Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 21:03

Χαοτική η κατάσταση στο δρόμο στο Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Χαοτική η κατάσταση στο δρόμο στο Ασπρόχωμα

 

 

Γράφει ο Δημήτρης Πλεμμένος

Χαοτική κατάσταση διαμορφώνεται τις περισσότερες ημέρες στον δρόμο στο Ασπρόχωμα. Σε έναν δρόμο, που χρησιμοποιείται και ως είσοδος - έξοδος στην Καλαμάτα, αλλά και για τοπικές μετακινήσεις. Όσοι τον έχουν οδηγήσει έστω και λίγες φορές μπορούν να αντιληφθούν εύκολα όχι μόνο το κομφούζιο που επικρατεί ανά φάσεις, αλλά και τους διαρκείς κινδύνους για πεζούς και οδηγούς.

Παρόλα αυτά δυστυχώς το σκηνικό τρόμου που διαμορφώνεται το θυμόμαστε μόνο μετά από τραγικά περιστατικά, όπως αυτό που στοίχισε τη ζωή σε μία νεαρή γυναίκα πριν 4 χρόνια, ή μετά από σοβαρούς τραυματισμούς, όπως αυτός της 21χρονης το απόγευμα της Τετάρτης.

Μετά από σοβαρά τροχαία λοιπόν θυμόμαστε ξανά την ανάγκη για πεζογέφυρα ή για τοποθέτηση φαναριών και μόλις τίποτα από τα δύο δεν προχωράει και περνούν λίγες εβδομάδες επιστρέφουμε στα συνήθη περιμένοντας το επόμενο τροχαίο!

Η υπομονή έχει όμως και τα όριά της και πλέον απαιτούνται άμεσες και συγκεκριμένες λύσεις, όχι μόνο για την ασφάλεια των πεζών στην περιοχή, αλλά και για τη ριζική βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε ένα από τα πιο ύπουλα τμήματα της περιοχής. Άλλωστε είναι γνωστό ότι πολλά από τα τροχαία που γίνονται εκεί προέρχονται από αναστροφές, από περιορισμένη ορατότητα λόγω κακού φωτισμού και φυσικά από διάφορες άλλες γνωστές κακές συνήθειες (βλ. υπερβολική ταχύτητα κ.ά.).

Και αν κάποιοι περιμένουν να διαφανεί τι ακριβώς θα γίνει με τον νέο δρόμο για τον Ριζόμυλο για να δούμε αν μπορεί με την ευκαιρία να αναβαθμιστεί και η ασφάλεια στο εν λόγω τμήμα, κάνουν μεγάλο λάθος. Ας αποσυνδεθεί η μία από την άλλη περίπτωση, αλλιώς θα συνηθίσουμε να μετράμε τροχαία με νεκρούς και τραυματίες περιμένοντας τις παρεμβάσεις, που μπορεί στο μέλλον να αποβούν σωτήριες για έναν από εμάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 20:44