Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 22:35

Η ανάλυση του… υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την εκλογή Ανδρουλάκη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Δημήτρη Πλεμμένου

“Τα στοιχήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης” ήταν το βασικό θέμα της συνέντευξης που έδωσε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ παρουσιάζοντας τη δική του ανάλυση και πολιτική εκτίμηση για το τι πρέπει να αναμένουμε μετά το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης του Κινήματος Αλλαγής. Για το περιεχόμενο της εν λόγω πολιτικής ανάλυσης μάλιστα εκδόθηκε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, λες και πρόκειται για κάποιο θέμα για το οποίο ο κ. Λιβανός ασχολήθηκε θεσμικά ή που άπτεται του αντικειμένου του χαρτοφυλακίου του.
Όπως αναφέρεται λοιπόν στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου: “Ο κ. Λιβανός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι τα στοιχήματα για τον κ. Ανδρουλάκη είναι τέσσερα: Η επιλογή προσώπων που θα κάνει για τη Βουλή και το κόμμα του, αν θα λειτουργήσει ή όχι το μοντέλο της άτυπης διαρχίας με άλλον αρχηγό στην Κ.Ο., αν θα στηρίξει με τις πολιτικές του τη θέση που διατύπωσε ότι το ΚΙΝΑΛ επί των ημερών του θα είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα με ρεαλισμό και δεν θα διολισθήσει καθοδόν στον λαϊκισμό και αν θα κατορθώσει να εμπνεύσει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες”.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μάλιστα ο υπουργός έδειξε ιδιαίτερο… ενδιαφέρον για το πώς θα λειτουργήσουν για τον ΣΥΡΙΖΑ τα νέα δεδομένα στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης “ήταν αυτός που κατά τους ψηφοφόρους μπορεί να επαναπατρίσει όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ”, ότι “οι ψηφοφόροι θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ”, καθώς και ότι “ειδικά στον αγροτικό χώρο υπάρχουν ακόμα ισχυρά συνδικαλιστικά στελέχη, τα οποία μου δικαιολόγησαν με το παραπάνω σκεπτικό την απόφασή τους να στηρίξουν τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη". 
Αν ο κ. Λιβανός είχε επιδείξει ανάλογη ζέση με αυτή της εν λόγω ανάλυσης για την επίλυση των ζητημάτων με την ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», τη σταφίδα και όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα του κλάδου, τότε η κατάσταση στην αγροτική παραγωγή και οικονομία θα ήταν πολύ καλύτερη από αυτήν που επικρατεί σήμερα.
Το να εκφράσει ένας πολιτικός την άποψή του για τις πολιτικές εξελίξεις ακόμα και σε ένα άλλο κόμμα φυσικά και είναι απολύτως θεμιτό. Το να σπεύδει όμως να ανακοινώσει τις θέσεις του δια του Γραφείου Τύπου του θεσμικού φορέα που εκπροσωπεί, αποτελεί τουλάχιστον επικοινωνιακό φάουλ.