Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2013 11:06

Φρεσκοκλεμμένα... κι ανενόχλητα!

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Αυξάνουν καθημερινά τα φαινόμενα προκλητικών συμπεριφορών απέναντι σε πολίτες που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Η συνεχιζόμενη στάση αναμονής της Ελληνικής Αστυνομίας -καθώς δεν προχωρά ακόμα η χιλιοειπωμένη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της- αλλά και η μη εφαρμογή της νομοθεσίας από τους ελεγκτικούς φορείς και τους δήμους, δίνουν το δικαίωμα σε μια -ίσως- μειοψηφία, τσιγγάνων κυρίως, να αλωνίζουν ανενόχλητοι. 

"Φρεσκοκλεμμένα - φρεσκοκλεμμένα: 15 αγγούρια 1 ευρώ" φώναζε προ ημερών προκλητικά ο τσιγγάνος που πάρκαρε με θράσος στη μέση της λαϊκής αγοράς της Μεσσήνης το φορτωμένο με αγγούρια αγροτικό του. Και φυσικά κανείς δε λέει πως η προσφορά του δεν ήταν ιδιαίτερα... ελκυστική. Κανένας όμως αστυνομικός ή δημοτικός αστυνομικός δε βρέθηκε εκεί για να διερευνήσει την προέλευση των προϊόντων και αν τα όσα διαλαλούσε ήταν πραγματικά. Αλλος θα πει πως φταίνε οι πολίτες που δεν ενημέρωσαν την Αστυνομία ή τη Δημοτική Αστυνομία και άλλοι ότι ακόμα και αν ενημέρωναν δε θα γινόταν τίποτα. Ευτυχώς που δε... στήθηκε καβγάς.

Να θυμίσουμε όμως πως πριν από λίγες ημέρες ξέσπασε άγριος καβγάς στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας μεταξύ εμπόρων και τσιγγάνων, με κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί, όταν ένας τσιγγάνος έκλεψε σκόρδα από πάγκο. 

Επίσης, πρόσφατα ομάδα τσιγγάνων επιτέθηκε στη μοναδική γυναίκα αστυνομικό που έσπευσε να καταγράψει καταγγελία πολίτη για κλοπή. Η αστυνομικός, που έχει επέμβει σε πληθώρα περιστατικών με τσιγγάνους, ήταν μόνη της στο περιπολικό. Οι δράστες που της επιτέθηκαν αδιαφόρησαν και για το ότι ήταν γυναίκα και για το ότι φορούσε στολή, ίσως απλά γιατί ήταν... μόνη της, λόγω έλλειψης προσωπικού. 

 

Πρόκειται για κάποια μόνο από τα όσα συμβαίνουν καθημερινά, δημιουργώντας μεγάλη ένταση μεταξύ πολιτών, ενώ θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν η Αστυνομία, οι δήμοι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί απλά έκαναν τη δουλειά τους.