Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022 19:59

Οταν το κράτος έχει συνέχεια κερδίζουν οι πολίτες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οταν το κράτος έχει συνέχεια κερδίζουν οι πολίτες

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Υπάρχει ανάδοχος για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Μεσσηνίας. Εξέλιξη θετική που την χαιρετίζουμε, καθώς αποτελεί το πιο καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση του έργου.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το μήνυμα πως όταν θέλει το Δημόσιο μπορεί να τρέξει τις διαδικασίες και να τις φέρει σε πέρας χωρίς καθυστέρηση. Η κατάθεση των προσφορών και η αξιολόγησή τους έγιναν μέσα στις προθεσμίες που είχαν οριστεί -πράγμα σπάνιο για το σύστημα υλοποίησης των δημόσιων έργων στην πατρίδα μας.

Το πιο σημαντικό στο συγκεκριμένο έργο είναι ότι το έχει αγκαλιάσει ο πολιτικός κόσμος της χώρας και έχουν συμφωνήσει οι πολιτικές δυνάμεις για τον τρόπο υλοποίησής του.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αρχικά καθυστέρησε να ασχοληθεί με το έργο, καθώς υπήρχε από αυτοδιοικητικά και τοπικά στελέχη του κόμματος η επιμονή για υλοποίηση της παραλιακής χάραξης στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Απέρριψε, όμως, τη συγκεκριμένη προοπτική και προχώρησε τις διαδικασίες που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν το κράτος έχει συνέχεια, όταν λειτουργεί με κανόνες και οργάνωση, όταν το ένα κόμμα δεν γκρεμίζει τα θετικά του άλλου, κερδίζουν οι πολίτες και ο τόπος. Η συναίνεση και η συνεννόηση οδηγούν στην προώθηση των έργων που έχει ανάγκη η κάθε περιοχή.

Για το έργο τώρα, το θετικό είναι ότι για να πληρωθεί ο ανάδοχος θα πρέπει να το τελειώσει. Οπότε ούτε παρατάσεις, ούτε ανακεφαλαιωτικοί, ούτε αστείες δικαιολογίες για καύσωνες και βροχές. Θα τα δώσει όλα για να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες και ο δρόμος να τελειώσει σε 4 χρόνια, όπως καθορίζει το χρονοδιάγραμμα. Μέχρι να το παραδώσει, δεν θα πληρώνεται.

Το ζήτημα είναι να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις. Να γίνουν πράξη οι σύντομες διαδικασίες των ολυμπιακών έργων, που έχουν επιλεγεί. Και ακόμα, να υπάρχει επαγρύπνηση και πίεση, προκειμένου να υλοποιηθούν, όσο είναι δυνατόν, κάποιες κατασκευαστικές βελτιώσεις που θα κάνουν το δρόμο πιο ασφαλή και πιο άνετο για τους χρήστες του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022 21:30