Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 23:03

Ζουν με την αγωνία στη Φαρών και Μαυρομιχάλη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Η καθημερινή αγωνία κατοίκων και επαγγελματιών στην περιοχή της διασταύρωσης της οδού Φαρών με τη Μαυρομιχάλη στην Καλαμάτα αποτυπώθηκε χθες για μία ακόμα φορά σε επικοινωνία αναγνώστριας με την “Ε”. Με αφορμή ένα ακόμα τροχαίο που έγινε χθες νωρίς το πρωί στη διασταύρωση, όταν αυτοκίνητο κατέληξε στο πεζοδρόμιο, αναφέρθηκε σε όλα όσα βιώνουν εδώ και πάρα πολύ καιρό στο σημείο. Δεν παρέλειψε φυσικά να σημειώσει ότι δευτερόλεπτα μετά το τροχαίο η ίδια περνούσε από εκεί με το μωρό της στο καρότσι. Δεν ήθελε ούτε καν να σκεφτεί τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν περνούσαν από εκεί ελάχιστα λεπτά νωρίτερα.
Τα προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι καινούργια, καθώς ουκ ολίγες φορές αυτοκίνητα έχουν… καβαλήσει στο πεζοδρόμιο ή έχουν σταματήσει λίγο πριν μπουν σε κάποιο κατάστημα, ενώ δεν έχουν λείψει και οι τραυματισμοί.
Τόσο πιο παλιά όσο και πρόσφατα περίοικοι έχουν ζητήσει από τον Δήμο Καλαμάτας την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, ώστε να ανακόπτονται σε έναν βαθμό οι μεγάλες ταχύτητες. Η απάντηση από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου είναι ότι τα φανάρια δεν είναι η προσφορότερη επιλογή για αυτή τη διασταύρωση, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σχηματίζονται πολύ μεγάλες ουρές οχημάτων.
Από τη γύρω περιοχή παρατηρούν ότι αν και η σήμανση στο σημείο είναι επαρκής, η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη τις ημέρες των εορταστικών τριημέρων και των αργιών γενικότερα, όταν στην πόλη κινούνται επισκέπτες που δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του σημείου.
Η παραπάνω περίπτωση πάντως είναι από τις πιο χαρακτηριστικές των επικίνδυνων σημείων που υπάρχουν στην Καλαμάτα και για τα οποία αναζητείται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο λύση, ώστε οι κάτοικοι να σταματήσουν να ζουν καθημερινά με τον φόβο ενός ακόμα ατυχήματος ή δυστυχήματος.

(Φωτογραφία αρχείου)