Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 21:46

Θερμό προεκλογικό καλοκαίρι και από Σεπτέμβριο τα σπουδαία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Θερμό προεκλογικό καλοκαίρι και από Σεπτέμβριο τα σπουδαία

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Βρισκόμαστε 1,5 χρόνο περίπου πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και κάθε μέρα που περνάει το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο Καλαμάτας αρχίζει να… φουντώνει.
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα, δεδομένη είναι η πρόθεση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου να διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του από τον λαό της Καλαμάτας. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με άτομα που το 2019 όχι μόνο δεν ήταν ψηφοφόροι του, αλλά κάποιοι εξ αυτών ήταν και υποψήφιοι με άλλα σχήματα -στάση που δείχνει τη διάθεση για διεύρυνση του εκλογικού του κοινού.
Την ίδια ώρα η κουβέντα στις τάξεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης βρίσκεται και αυτή σε εξέλιξη, με στόχο να διερευνηθεί εάν μπορεί να συγκροτηθεί ένα μέτωπο από τις λεγόμενες “προοδευτικές δυνάμεις” της πόλης, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τα ηνία του δήμου. Παρότι όλοι ξεκινούν με διάθεση συνεργασίας, όταν η συζήτηση φτάνει στον επικεφαλής όλα κολλάνε. Με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλου, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται “καπνός” για τυχόν ενιαίο μέτωπο του λεγόμενου αντιπολιτευτικού μπλοκ.
Ρεαλιστικά πάντως με τα έως τώρα δεδομένα αυτό φαντάζει δύσκολο, ενώ από τους συνομιλούντες επικεφαλής ο Βασίλης Τζαμουράνης δείχνει πιο αποφασισμένος να προχωρήσει σε ανακοίνωση υποψηφιότητας.
Παράλληλα τις τελευταίες εβδομάδες στο προσκήνιο έχει βγει το όνομα του Καλαματιανού καθηγητή Ιατρικής Ανδρέα Καραμπίνη, ο οποίος μάλιστα χθες από τη συχνότητα της ΕΡΤ Καλαμάτας επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δηλώνοντας ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις, χωρίς να έχει συγκροτήσει ακόμα έναν πυρήνα συνεργατών και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μέχρι τώρα ψάχνομαι”.
Συνομιλίες γίνονται και από άλλη ομάδα της πόλης, που αποτελείται από ενεργούς πολίτες προερχόμενους από τον συντηρητικό χώρο, χωρίς όμως να έχουν οργανωμένη κομματική δραστηριότητα με κεντρικό πόλο τον Παύλο Μπουζιάνη.
Όπως φαίνεται οι διεργασίες θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι, με αρκετούς να συνομιλούν με περισσότερους από έναν επίδοξους υποψηφίους. Δύσκολα πάντως θα έχουμε ξεκάθαρες ανακοινώσεις πριν τον Σεπτέμβριο, όχι μόνο γιατί όλα είναι συνάρτηση και όσων συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και γιατί δεν έχει αποκλειστεί ακόμα η παράταση της θητείας των δημάρχων κατά ένα χρόνο. Καλό καλοκαίρι λοιπόν!