Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 21:00

Η αλήθεια για την επίσκεψη Μητσοτάκη και τα έργα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Γιάννη Σινάπη

Τελικά τι έγινε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη και τις εξαγγελίες που έκανε;

Είναι σπουδαίες και για να πανηγυρίζουν οι Μεσσήνιοι; Προσέφεραν κάτι καινούργιο και ξεχωριστό; Η υλοποίηση των σημαντικών έργων του νομού θα απογειωθεί; Ή δεν είπε τίποτα καινούργιο, αλλά ήταν μία από τα ίδια σε σχέση με αυτά που είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2019; Επανέλαβε τις ίδιες δεσμεύσεις και δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο κι ελπιδοφόρο στα σημαντικά έργα του τόπου;

Ανάλογα με την πλευρά που βρίσκεται ο καθένας. Φιλοκυβερνητικά ήταν στοχευμένες και αποδοτικές οι εξαγγελίες. Κρίνεται πετυχημένη η επίσκεψη. Αντιπολιτευτικά είχαμε επανάληψη προηγούμενων εξαγγελιών και η επίσκεψη δεν προσέφερε κάτι.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Γιατί η επανάληψη των δεσμεύσεων και η επικαιροποίηση των εξελίξεων κρατούν ζωντανές τις προοπτικές της υλοποίησης των έργων κι επιβεβαιώνουν ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν συμφωνήσει στα σημαντικά έργα που πρέπει να υλοποιηθούν. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει αυτά που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Τσίπρα στον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και στην αναβάθμιση του Αεροδρομίου “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Η καλύτερη απόδειξη είναι το άδειασμα Μητσοτάκη στην παραλιακή χάραξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος σε βουλευτή του κόμματός του. Μόνο που ο υπουργός Υποδομών οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα γιατί το υπουργείο ακύρωσε τα 13 πλεονεκτήματα της παραλιακής.

Το ξεκάθαρο είναι ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ήταν απροετοίμαστοι για το δρόμο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα. Δεν αξιολόγησαν σωστά τις αντιδράσεις και με τη σύσκεψη στις 4 Ιουλίου επιχειρούν να αντιστρέψουν το κλίμα.

Για να είμαστε δίκαιοι οφείλουμε να αποδεχόμαστε και να ασκούμε την ίδια κριτική στη δρομολόγηση έργων προεκλογικά. Οπως έγινε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, που δημοπράτησε προεκλογικά το έργο, αλλά αυτή η δημοπράτηση κίνησε την υλοποίηση του έργου. Μακάρι και η Ν.Δ. να κάνει κάτι ανάλογο προεκλογικά για το Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα.