Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 23:01

Ο ρόλος του βουλευτή στα φλέγοντα ζητήματα του τόπου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο ρόλος του βουλευτή στα φλέγοντα ζητήματα του τόπου

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Αναμφισβήτητα το φλέγον θέμα των ημερών στον Δήμο Καλαμάτας είναι το αντιπλημμυρικό του Νέδοντα, όχι μόνο λόγω της σημαντικότητας του ίδιου του έργου αλλά και για τις πολιτικές κόντρες που έχουν δημιουργηθεί, τόσο ανάμεσα σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα όσο και στο τοπικό κυβερνητικό στρατόπεδο.
Παρακολουθώντας τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής για τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, παρατηρήσαμε ότι ο Περικλής Μαντάς ήταν ο μοναδικός βουλευτής που έδωσε το «παρών». Το γεγονός αυτό δημιούργησε ερωτηματικά σε αρκετούς παριστάμενους. Όπως προέκυψε, ο Δήμος Καλαμάτας -ως όφειλε για ένα τόσο σημαντικό θέμα- είχε καλέσει όλους τους βουλευτές Μεσσηνίας, οι οποίοι -πλην Μαντά- έλαμψαν διά της απουσίας τους.
Προφανώς και είναι αντιληπτό ότι ένας βουλευτής μπορεί να έχει μία σειρά υποχρεώσεων εντός ή εκτός νομού, που να μην του επιτρέπουν εκείνη την ώρα να παραστεί στη συνεδρίαση, όσο σημαντικό κι αν είναι το θέμα. Μπορούσαν όμως είτε με μία δημόσια ανακοίνωση είτε με μία επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση για το φλέγον θέμα που συζητούσε το Σώμα και έτσι να δώσουν στίγμα για τις προθέσεις τους.
Η απουσία ίσως και να εξυπηρετούσε ορισμένους, καθώς θα μπορέσουν στο μέλλον να ελιχθούν καταλλήλως ανάλογα με τις εξελίξεις που θα προκύψουν, τόσο μετά την επικείμενη γνωμοδοτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και μετά την τελική απόφαση που θα λάβει η κυβέρνηση για το αντιπλημμυρικό.
Ο ρόλος των βουλευτών -κυβερνητικών και μη- απαιτεί μεταξύ άλλων πολιτικό θάρρος έκφρασης της γνώμης για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου.