Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 20:12

Η δημοτική αρχή ευθύνεται που δεν πέρασε η νέα κανονιστική

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Στις μειοψηφίες επέρριψε τις ευθύνες που δεν υπερψηφίστηκε η νέα κανονιστική, για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων καταστημάτων και τον δημόσιο χώρο για τους πεζούς στη Ναυαρίνου και σε κεντρικά σημεία της πόλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Κι όμως την πρόταση για τη νέα κανονιστική την υπερψήφισαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου και ο σύμβουλος - εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος. Της παράταξης που λόγω ιδεολογίας δεν έχει καλή σχέση με την επιχειρηματικότητα και βάζει πάνω απ’ όλα την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο χώρο. Για να εξηγούμαστε, ο κ. Νιάρχος ψήφισε θετικά, γιατί σύμφωνα με την τοποθέτησή του, επικεντρώθηκε στο ξεκαθάρισμα της λειτουργίας της πλατείας Ομήρων Γερμανίας (στου Τσώλη στην Αγία Τριάδα), σε μια λαϊκή γειτονιά της πόλης.

Παρά τις θετικές ψήφους των συγκεκριμένων εκπροσώπων της μειοψηφίας, στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κανονιστική δεν πέρασε, εξαιτίας κυρίως της απουσίας συμβούλων της δημοτικής αρχής.

Στη δεύτερη συνεδρίαση η δημοτική αρχή δεν υπολόγισε καλά τα πράγματα και δεν αξιολόγησε τις απουσίες συμβούλων της μειοψηφίας, που είχε προαναγγελθεί όταν κοντά στα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, που ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα”, ανακοινώθηκε η συνέχιση της συνεδρίασης στις 3 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας.

Την ευθύνη για τη μη υπερψήφιση της νέας κανονιστικής την έχει η δημοτική αρχή. Γιατί στα νέα πεζοδρόμια και πεζόδρομους παραχωρούσε περισσότερο χώρο στα τραπεζοκαθίσματα σε σχέση με αυτόν για τους πεζούς, καταργώντας στην πράξη τη φιλοσοφία και την ταυτότητα των αναπλάσεων.

Και το πιο σοβαρό, δεν έδωσε απαντήσεις στην κριτική και στις καταγγελίες συμβούλων της μειοψηφίας ότι η προηγούμενη κανονιστική δεν εφαρμόζεται, αλλά καταστρατηγείται σε βάρος των πεζών, που σε κάποιες περιπτώσεις περνούν από πεζόδρομους με μεγάλη δυσκολία. Η δημοτική αρχή δεν καταδέχθηκε να απαντήσει γιατί δεν γίνονται έλεγχοι, για να τερματιστούν οι παραβάσεις και να εφαρμοστεί η νομιμότητα.

Η εικόνα των πεζόδρομων της πόλης ακύρωσε τη νέα κανονιστική.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 21:21