Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 19:34

Να δείξει, έστω και τώρα, ότι υπάρχει κράτος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Μανιάτης ήταν ο συνομιλητής μου που μου ζήτησε να γράψω για το σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας, για τη συνεχιζόμενη απαξίωση και τη δραματική έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Μάνης. Ο ίδιος δήλωσε απαισιόδοξος με βάση όσα έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα και συμφωνήσαμε πως πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες και η πολιτική της κυβέρνησης, για να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες στους πολίτες το Κ.Υ. της περιοχής.

Το πρώτο ζήτημα που δημιουργεί αμφισβήτηση είναι οι ερωτήσεις του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση προς τον υπουργό Υγείας για το Κ.Υ. Αγίου Νικολάου. Η πρώτη τον περσινό Σεπτέμβριο, την οποία ο υπουργός δεν καταδέχθηκε να την απαντήσει -λες και η προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της Μάνης είναι ήσσονος σημασίας για το κράτος.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι “10 και πλέον μήνες από την τελευταία κοινοβουλευτική μας παρέμβαση-ερώτηση (30/9/2021), που αφορούσε την οριακή κατάσταση λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής υγείας και τη βούληση του αρμόδιου υπουργού Υγείας για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την ενίσχυσή της, αυτή παραμένει δυστυχώς μέχρι και σήμερα αναπάντητη, γεγονός που δεν αποτελεί μόνο κοινοβουλευτική απρέπεια, αλλά κυρίως προσβλητική απαξίωση προς τους κατοίκους όλης της Δυτικής Μάνης”. Εχει άδικο;

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης, στις 21 Ιουλίου, όπου ελήφθη σημαντικό ψήφισμα, ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει η δημοτική αρχή, για τις επιστολές (μία - μία) που έχει στείλει ο ίδιος στον υπουργό Υγείας (τέως και νυν) και στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ για το Κ.Υ. Γι’ αυτές, όμως, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και κάποιες που έπρεπε να απαντηθούν, δεν απαντήθηκαν. Εχει άδικο ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας «Γαία» Μάνης Κώστας Ξυδέας που τονίζει ότι η «Γαία» φτιάχτηκε γιατί δεν υπάρχει κράτος;

Ο κόσμος της Μάνης περιμένει από την κυβέρνηση να διαψεύσει τον Κ. Ξυδέα, έστω και τώρα, και να δείξει ότι υπάρχει κράτος που φροντίζει για την προστασία της υγείας και της ζωής τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 20:06