Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 19:40

Θετικό σημάδι για τον βιολογικό της Κορώνης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Θετικό σημάδι για τον βιολογικό της Κορώνης

Του Γιάννη Σινάπη

Οι επαγγελματίες εστίασης της Κορώνης, επιτέλους, αντέδρασαν. Υψωσαν φωνή αγανάκτησης, απόγνωσης και διαμαρτυρίας για την επιβίωση και το μέλλον των επιχειρήσεών τους και ζήτησαν τη βοήθεια και τη συμβολή δημοτικών, περιφερειακών και κρατικών φορέων για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και την κατασκευή των απολύτως αναγκαίων έργων υποδομής της Κορώνης.

Ιεράρχησαν ως πρώτο διαχρονικό πρόβλημα την “ανυπαρξία βιολογικού καθαρισμού των οικιακών λυμάτων τα οποία διαμέσου των υπονόμων της πόλης αποβάλλονται στη λιμενολεκάνη, ιδίως τους θερινούς μήνες λόγω του τουρισμού, δημιουργούν ένεκα της δυσοσμίας που εκπέμπουν και λόγω της ζέστης, ένα μείγμα εκρηκτικό για το περιβάλλον και αποκρουστικό για τους πελάτες κι επισκέπτες, οι οποίοι αποφεύγουν την περιοχή. Εχουν περάσει πολλές 10ετίες και ακόμη η επίλυση της διαχείρισης των λυμάτων στην περιοχή μας παραμένει όνειρο και βρίσκεται στις μελέτες παρά τις ανακοινώσεις και υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις των αρμοδίων.

Η αντίδραση των επαγγελματιών δικαιώνει όλους αυτούς που αγωνίζονται να δρομολογηθούν και να δημοπρατηθούν τα έργα της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού. Είναι ντροπή και κοροϊδία να μην έχουν γίνει, όταν δεκαετίες πριν, από την εποχή της κυριαρχίας του Δημήτρη Βεργόπουλου στην κοινότητα, που ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και των διασυνδέσεών του με τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου είχε δημιουργήσει ελπίδες για το έργο. Ακολούθησαν καποδιστριακοί δήμαρχοι (Διον. Πετράκος, Δ. Βεργόπουλος, Θ. Σαλαντής) που οι υποσχέσεις τους έμειναν στα λόγια. Το ίδιο απογοητευτικό αποτέλεσμα και τους καλλικρατικούς άρχοντες στο μεγάλο δήμο (Δ. Καφαντάρης, Π. Καρβέλας).

Γιατί ο κόσμος νιώθει ότι και η σημερινή δημοτική αρχή δεν θα κάνει τίποτα.

Η Κορώνη έχει ξεχωριστή φυσική ομορφιά, αξιοθαύμαστη ιστορία και μέλλον με σπουδαία προοπτική. Αρκεί τα έργα αποχέτευσης και βιολογικού να γίνουν πράξη. Και θα γίνουν, γιατί η κινητοποίηση των επαγγελματιών είναι θετικό σημάδι, μήνυμα αφύπνισης, για το οποίο θα χαιρόταν και ο Κλης, ο φίλος μου, ο αείμνηστος σπουδαίος Κορωναίος που ως δημοτικός υπάλληλος έτρεχε να βάλει το αρωματικό στην παραλιακή ζώνη, για να μην βρομάει και φεύγει ο κόσμος από τον τόπο του, την μοναδική Κορώνη.