Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 22:47

Οι υποσχέσεις για τα 49 στρέμματα της Δυτικής Παραλίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Γιάννη Σινάπη

Δεν είναι μόνο τα ζητήματα της Ανατολικής Παραλίας στην Καλαμάτα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Ζητήματα που σχετίζονται με το δάνειο των 4 εκ. ευρώ για τη διάνοιξη σημαντικών δρόμων, κάθετων και παράλληλων στη Ναυαρίνου, με τους χώρους πάρκινγκ που ούτε το φετινό καλοκαίρι έγιναν πράξη, με την προοπτική ανάπτυξης της Ναυαρίνου και με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του παραλιακού μετώπου.
Είναι και τα ζητήματα της Δυτικής Παραλίας. Μπορεί και είναι θετικό βήμα η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα, αλλά δεν φτάνει. Και αυτό γιατί εκκρεμεί η αξιοποίηση των 49 στρεμμάτων της περιοχής, για τα οποία -για να παραμείνουν με δημόσιο - δημοτικό χαρακτήρα- είχε δοθεί αγώνας και είχαν γίνει κινητοποιήσεις.
Από πέρυσι το καλοκαίρι ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί τη δρομολόγηση μιας μεγάλης πλατφόρμας 9 μέτρων που θα συνδέσει τον Νέδοντα με τον Κορδία κοντά στην ακτή και ένα μικρό θέατρο, για τη μελέτη των οποίων είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.
Τον φετινό Ιούλιο είχε δοθεί νέα υπόσχεση πως “την επόμενη εβδομάδα η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας πρόκειται να παρουσιάσει στο Δήμο Καλαμάτας τη μελέτη για την αξιοποίηση των 49 στρεμμάτων της Δυτικής Παραλίας”. Αναμενόταν “οι μελετητές να παρουσιάσουν τη μελέτη με την πλατφόρμα και με την ολική ανάπλαση του χώρου. Να δείξουν τον προϋπολογισμό και όλα αυτά που πρέπει έχοντας λάβει όλες τις αδειοδοτήσεις, για να μπορέσει να μπει στη διαδικασία δημοπράτησης το συγκεκριμένο έργο”. Μάλιστα, υπήρχε “εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 1 εκ. ευρώ, που θα δούμε πόσο θα βγει ο προϋπολογισμός και πόσο θα αντέξουμε αυτή τη στιγμή”.
Επειδή οι υποσχέσεις είναι για να τηρούνται και να γίνονται πράξη, περιμένουμε να μάθουμε τι έγινε τελικά με τη μελέτη της Αναπτυξιακής και αν θα δρομολογηθεί και πότε η αξιοποίηση των 49 στρεμμάτων.