Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 21:49

Αναζητούνται απαντήσεις Μητσοτάκη για ζητήματα της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Στην Τρίπολη θα βρίσκεται την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των επισκέψεων στις έδρες Περιφερειών, όπως έγινε προ μίας εβδομάδας στην Πάτρα για ζητήματα της Δυτικής Ελλάδας.
Πέρα από τις επισκέψεις στη νέα μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη, αλλά και στις υπό κατασκευή εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας DEMO στη ΒΙΠΕ Τρίπολη, αναμένονται απαντήσεις για σημαντικά ανοιχτά ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το ποιοι υπουργοί θα τον συνοδεύουν, καθώς η παρουσία τους θα δώσει ουσιαστικά και το στίγμα των ζητημάτων που θα επιχειρηθεί να αναδειχθούν κατά την επίσκεψη στην Πελοπόννησο.
Εκ των πραγμάτων και με δεδομένο ότι σε έναν μήνα και κάτι ψιλά μπαίνουμε σε χρονιά πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν αυτή τη σειρά περιοδειών του κ. Μητσοτάκη ως προεκλογική εκστρατεία, όπως αντίστοιχα και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ξεκινήσει ήδη τις συντονισμένες εκτός Αθηνών περιοδείες τους.
Αυτό που έχει σημασία πάντως για την Πελοπόννησο είναι να δοθούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ανοιχτά ζητήματα και όχι απλώς επικοινωνιακά να μεταφερθεί το γενικό κυβερνητικό πλάνο οδεύοντας προς τις κάλπες.
Αν κρίνουμε από τις προηγούμενες επίσημες επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ευρύτερη περιοχή, καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι. Θυμόμαστε όμως ότι μετά την τελευταία επίσκεψή του στην Καλαμάτα για τον απολογισμό του ΕΣΠΑ και την παρουσίαση του νέου και κατόπιν πιέσεων συγκλήθηκε η μεγάλη σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα του οδικού άξονα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα και τότε δόθηκε εντολή για επικαιροποίηση των μελετών και αναζήτηση λύσης.
Τόσο για αυτό όσο και για μία σειρά άλλων ζητημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναμένονται απαντήσεις, ώστε στη συνέχεια να γίνει ουσιαστική αποτίμηση της επικείμενης επίσκεψης Μητσοτάκη.