Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 22:19

Αξίζει η επένδυση σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Βασική διεκδικήτρια για τη φιλοξενία του φετινού Final 4 του Κυπέλλου Βόλεϊ είναι η Καλαμάτα και έτσι η μεσσηνιακή πρωτεύουσα πιθανόν να φιλοξενήσει μία ακόμα σημαντική διοργάνωση στο συγκεκριμένο άθλημα.
Παράλληλα για μία ακόμα χρονιά δύο ομάδες της πόλης, η Καλαμάτα ’80 στους άνδρες και ο Απόλλων Καλαμάτας στις γυναίκες, διεκδικούν με σημαντικές αξιώσεις την άνοδό τους στη μεγάλη κατηγορία του βόλεϊ. Κάτι που εάν πραγματοποιηθεί -όπως ευχόμαστε- θα αποτελέσει κάτι πολύ σημαντικό -πέρα από τις ίδιες τις ομάδες- και για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, που έχει 22 χρόνια να εκπροσωπηθεί στην πρώτη κατηγορία οποιουδήποτε αθλήματος.
Και τι γίνεται λοιπόν εάν οι δύο ομάδες (ή έστω η μία) καταφέρουν να αγωνιστούν του χρόνου στα μεγάλα σαλόνια του βόλεϊ; Μπορούν οι υπάρχουσες γηπεδικές εγκαταστάσεις να φιλοξενήσουν σε τακτική βάση αγώνες υψηλού επιπέδου; Την απάντηση μπορούν να τη δώσουν εύκολα οι ίδιοι οι άνθρωποι των ομάδων.
Θα αναρωτηθεί ίσως κάποιος “καλά έχουν οι άλλες πόλεις αξιόλογες γηπεδικές εγκαταστάσεις;”. Και σε αυτό η απάντηση είναι εύκολη και θα την δώσουμε αυτή τη φορά εμείς. Οχι δεν έχουν, αλλά η Καλαμάτα, που θέλει να λέγεται σύγχρονη πόλη με ιστορική αθλητική παράδοση, πρέπει να αποκτήσει ένα γήπεδο που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες τόσο για τους αθλούμενους όσο και για τους φιλάθλους. Και δυστυχώς το Κλειστό της Παραλίας, που είναι ουσιαστικά το “σπίτι” του καλαματιανού βόλεϊ, χρειάζεται αρκετές παρεμβάσεις για να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.
Προφανώς και η μεσσηνιακή πρωτεύουσα δεν ξεκινάει από το μηδέν σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων, ωστόσο η επένδυση σε εγκαταστάσεις τόσο για τον αθλητισμό όσο και για τον πρωταθλητισμό μόνο κέρδη μπορεί να αποφέρει μεσοπρόθεσμα για την πόλη.
Μακάρι η προσπάθεια των δύο ομάδων φέτος να ευοδωθεί και αυτό το παράδειγμα να αποτελέσει το έναυσμα για βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.