Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 18:32

Η “πασαρέλα” και η ξεκάθαρη απάντηση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

“Πασαρέλα” των κάθε λογής πολιτευτών και πολιτευομένων χαρακτήρισε το γεύμα του εορτασμού της Υπαπαντής που παρέθεσε ο Δήμος Καλαμάτας στους επίσημους προσκεκλημένους, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης.

Και δεν είχε άδικο. Στο γεύμα παρέλασαν υποψήφιοι βουλευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι δεν είχαν θεσμική ιδιότητα που να δικαιολογεί την πρόσκληση και την παρουσία τους. Ακόμα και φωτογράφοι άσχετοι με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν για μια ακόμα φορά το “παρών”.

Ολα αυτά τα γραφικά επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να αλλάξει η μορφή του γεύματος. Η πόλη είναι υποχρεωμένη να φιλοξενήσει, όπως αρμόζει, τα πρόσωπα με θεσμική ιδιότητα που προσκαλεί και τα οποία τιμούν με την παρουσία τους τη σπουδαία γιορτή της. Οφείλει να επιβεβαιώσει τη διαχρονική της ευγένεια και φιλοξενία, τον ξεχωριστό πολιτισμό της στα σημαντικά τοπικά γεγονότα. Και αυτό πρέπει να αποτελέσει πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια.

Στα ουσιαστικά του γεύματος, ο δήμαρχος στην ομιλία του τόνισε την “ολοκλήρωση του Κλιματικού Συμβολαίου της Καλαμάτας, τη θωράκιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής με σύγχρονες υποδομές, όπως τα εν εξελίξει έργα ύδρευσης και τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης” κι έκανε ξεχωριστή αναφορά στη “διεκδίκησή μας που κατά κοινή ομολογία είναι δίκαιη. Στη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, αντάξιου της Καλαμάτας και της δυναμικής που αναπτύσσει”.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης - αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Πικραμμένος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Καλαμάτα κι επεσήμανε πως “είναι χρέος της κυβέρνησης της Ν.Δ., σήμερα αλλά και μετά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, να υποστηρίξει την τοπική κοινωνία, τον δήμο, το έργο και τους φορείς, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της ανοδικής αυτής πορείας”.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι η διεκδίκηση του σύγχρονου αθλητικού κέντρου θα ικανοποιηθεί; Εδώ και καιρό ο δήμαρχος περιμένει ξεκάθαρη απάντηση για τη συγκεκριμένη διεκδίκηση, από το υψηλότατο επίπεδο της κυβέρνησης, τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Η πόλη δεν θέλει αόριστη προεκλογική υπόσχεση. Συγκεκριμένη και ξεκάθαρη απάντηση περιμένει.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 20:30