Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 22:25

Η αδιαφορία για την αστική της Θουρίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η αδιαφορία για την αστική της Θουρίας

Του Γιάννη Σινάπη

Το ζήτημα της επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας στη Θουρία που απασχολεί την τοπική επικαιρότητα, επιβεβαιώνει ότι ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας δεν αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τον Δήμο Καλαμάτας.

Κι εξηγούμαι για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, σύμφωνα με όσα σημείωσα από το δημοτικό ρεπορτάζ: Το Συμβούλιο της Κοινότητας Θουρίας αποφάσισε ομόφωνα το 2019 και ζήτησε την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι το χωριό, εκτιμώντας ότι αυτό εξυπηρετεί καλύτερα τους κατοίκους της περιοχής, την αναβάθμιση και τα συμφέροντα του τόπου.

Από τότε δεν κινήθηκε τίποτα, κανείς δεν έδωσε σημασία. Το 2022 το Αστικό ΚΤΕΛ απάντησε στην Κοινότητα πως συμφωνεί με το αίτημα και δηλώνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της συγκοινωνίας. Πάλι καμία κίνηση, κανένα ενδιαφέρον από τη δημοτική αρχή, στα αζήτητα το αίτημα. Λες και δεν πρόκειται για περιοχή του δήμου, για δημότες Καλαμάτας.

Τους τελευταίους μήνες της περασμένης χρονιάς το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη μορφή ερωτήσεων από τη μειοψηφία. Τυπικές απαντήσεις, απουσία ενδιαφέροντος και ενασχόλησης από τη δημοτική αρχή.

Τελικά το θέμα πηγαίνει στο Συμβούλιο για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση μετά από αίτημα 18 συμβούλων της μειοψηφίας το 2023, τον Ιανουάριο. Και τότε η δημοτική αρχή ζητεί αναβολή για να τεκμηριωθεί η πρόταση της επέκτασης, επικαλούμενη γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου ότι δεν πληρούνται οι όροι για την επέκταση. Γνωμοδότηση για την οποία όλο αυτό το διάστημα κανείς δεν την επικαλείτο ούτε είχε αναφέρει πως χρειαζόταν.
Αν δεν δείχνει κωλυσιεργία όλο αυτό και σκόπιμη καθυστέρηση, τότε τι δείχνει;

Ολα αυτά, γνωμοδότηση, διαβούλευση με την κοινότητα, την τοπική κοινωνία, τους συγκοινωνιακούς φορείς (Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ) έπρεπε να έχουν γίνει από το 2019 και το 2020. Και την ευθύνη που δεν έγιναν, τη φέρνει η δημοτική αρχή. Μετά από τέτοια αδιαφορία και καθυστέρηση, δεν μπορεί να επικαλείται προχειρότητα και βιασύνη.

Υ.Γ.: Θα πρέπει επιτέλους, να ξεκινήσει σοβαρή συζήτηση για τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Οχι, σαν και αυτή για τη Θουρία.