Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 22:27

Τα θέματα ασφαλείας είχαν μπει στη γραμμή αδιαφορίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τα θέματα ασφαλείας είχαν μπει στη γραμμή αδιαφορίας

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Είναι φοβερό αυτό που γίνεται στην κοινωνία με τις αντιδράσεις για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, για το έγκλημα στα Τέμπη. Το δείχνουν οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις, που είναι και ιστορικές, γιατί ενώθηκαν για πρώτη φορά συνδικαλιστικά σωματεία του δημόσιου τομέα (της ΑΔΕΔΥ) με τα σωματεία του ΠΑΜΕ. Όλος ο κόσμος θέλει δικαιοσύνη, απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπεύθυνους και απαιτεί να μην υπάρξει συγκάλυψη, όπως γίνεται συνήθως. Και είναι αποφασισμένος να επιβάλει ο ίδιος με τον αγώνα του τη μη συγκάλυψη, να μην ξεχάσει, όπως έκανε μέχρι τώρα.

Ο κόσμος δεν μπορεί να δεχθεί ότι “φταίμε όλοι” ή τουλάχιστον καταλαβαίνει πως δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες. Και έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν φταίνε πάντα οι συντεχνίες και οι συνδικαλιστές - εργατοπατέρες, που... δεν θέλουν τον εκσυγχρονισμό και να χάσουν τα κεκτημένα.

Γιατί πέρα από τις ευθύνες που έχουν οι συνδικαλιστές στην απαξίωση του σιδηροδρόμου τα προηγούμενα χρόνια, στο θέμα των σοβαρών ελλείψεων και παραλείψεων που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη είχαν προειδοποιήσει. Μάλιστα, ήταν προφητική η ανακοίνωση της ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών στις 7 Φεβρουαρίου: “Διάφοροι φορείς ΟΣΕ και Hellenic Train αλληλομεταφέρουν τις ευθύνες τους, αλλά κανείς στο τέλος δεν φταίει… Φταίνε τα φαινόμενα που είναι έντονα και πλημμυρίζει η γραμμή, φταίνε οι φωτιές που άφησαν καμένους κορμούς, φταίει το χιόνι, φταίνε οι άλλοι, φταίμε λίγο και εμείς, φταίει και ο Χατζηπετρής…! Όχι άλλη κοροϊδία. Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις. Τα θέματα ασφαλείας πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή. Διεκδικούμε: Αμεση πρόσληψη στον ΟΣΕ και στην Hellenic Train μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πολύ μεγάλων και σοβαρών ελλείψεων σε όλες τις ειδικότητες. Αντίστοιχη εξειδίκευση και πιστοποίηση του προσωπικού. Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου”.

Τα θέματα ασφαλείας δεν είχαν μπει στην πρώτη, αλλά στη γραμμή καθόδου και αδιαφορίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 22:38