Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 20:30

Η δημοτική αρχή οφείλει να βρει λύσεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η δημοτική αρχή οφείλει να βρει λύσεις

Του Γιάννη Σινάπη

“Τρέχει” η δημοτική αρχή Καλαμάτας για να είναι έτοιμο μέχρι το Πάσχα το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας. Η εκτίμηση είναι ότι θα πρέπει να βελτιωθούν οι ρυθμοί υλοποίησης του έργου, για να επιτευχθεί ο στόχος και τα καταστήματα στη Ναυαρίνου να δουλέψουν χωρίς προβλήματα κι εμπόδια την περίοδο του Πάσχα, που η Καλαμάτα και η παραλιακή της ζώνη θα κατακλυστούν από επισκέπτες.

Αυτά έγραφα τη Δευτέρα στο πρώτο θέμα της “Ε” και αναγνώστες μας, φίλοι του παραλιακού μετώπου της πόλης που παρακολουθούν τις εργασίες, μας εξέφρασαν τις διαφωνίες τους.

Μας επεσήμαναν ότι για μια ακόμα φορά οι στόχοι της δημοτικής αρχής θα διαψευστούν, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το τμήμα ανάπλασης της Ναυαρίνου δεν θα είναι έτοιμο, ολοκληρωμένο με τους κυβόλιθους στο οδόστρωμα και την κυκλοφορία κανονικά, μονοδρομημένη. Οπως μας τόνισαν, η εικόνα του εργοταξίου δεν δείχνει τρέξιμο κι επιτάχυνση για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί ο δρόμος όπως πρέπει.
Μάλιστα, με τα στοιχεία που έχουμε, την άλλη εβδομάδα, στις 27 Μαρτίου τελειώνει και η 4η κατά σειρά, η τελευταία παράταση των 4 μηνών που είχε δοθεί για να ολοκληρωθεί το έργο. Ενα έργο
που είχε συμβατική προθεσμία 180 ημερών (6 μηνών) μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2021!

Με όλα αυτά υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία για την υλοποίηση και άλλων σημαντικών έργων που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα. Οπως είναι η αναδιάταξη - αναδιοργάνωση της 23ης Μαρτίου, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες και χθες το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 8 μηνών για τις 3 από τις 4 φάσεις του έργου.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, απαντώντας στον σύμβουλο της μειοψηφίας Γιάννη Χριστόπουλο, μίλησε για διαχρονικές αιτίες στην προβληματική υλοποίηση των δημοσίων έργων.

Ομως η δημοτική αρχή πέρα από τις διαπιστώσεις και τα σχόλια, οφείλει επιτέλους να βρει και να δώσει λύσεις. Γιατί η πόλη και οι πολίτες την πληρώνουν.