Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 21:49

Ξενυχτώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε ολονυχτίες εξελίσσονται οι συνεδριάσεις του νέου καλλικρατικού Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Τα πρώτα δείγματα των συνεδριάσεων -και με δεδομένο ότι ακόμα στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται λιγότερα από τα συνήθη θέματα- έχουν δείξει ότι έρχονται πολλές... μεγάλες (σε κάθε επίπεδο) νύχτες. Η πολυμελής σύνθεση του νέου οργάνου μπορεί να σκοπεύει στη δημοκρατικότητα του συγκεκριμένου θεσμού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη. Θα μπορούσε κάποιος βεβαίως να αντιπαραθέσει ως επιχείρημα ότι η σημαντικότητα μίας συνεδρίασης δεν κρίνεται από τον αριθμό των θεμάτων, αλλά από την δυναμική τους - και φυσικά δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε. Αλλά όταν όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι και λίγα τα μεγάλα θέματα της πόλης, τότε εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι έρχονται και νέες ολονυχτίες.
Την περασμένη Παρασκευή το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων συζητιόταν επί τρεις ώρες αγγίζοντας τις 2 τα ξημερώματα, για να προκύψει το αναμενόμενο αποτέλεσμα της κατά πλειοψηφία έγκρισης εγκατάστασης της μονάδας μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης στη Μαραθόλακκα. Σύντομα βεβαίως θα υπάρξουν όχι μόνο νέες συνεδριάσεις - σίριαλ για το ίδιο θέμα, αλλά και για τους χώρους στάθμευσης της πόλης, τις πολεοδομικές μελέτες, το σχέδιο πόλης, τους κοινόχρηστους χώρους και πολλά άλλα θέματα που θα επιφέρουν την παρέμβαση πολιτών και ίσως και σχετική ένταση.
Φυσικά σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι η επίσπευση των διαδικασιών με σκοπό να τελειώνει νωρίτερα το δημοσιογραφικό ωράριο, όπως πιθανόν θα σπεύσουν να πουν ορισμένοι. Σκοπός είναι η ουσιαστικοποίηση των διαδικασιών και κυρίως των τοποθετήσεων, αφού αρκεί να παρακολουθήσεις 1-2 συνεδριάσεις για να καταλάβεις ότι κάποιοι για να... δικαιολογήσουν την αποζημίωση υποστηρίζουν ότι 1 + 1 = 2 χρησιμοποιώντας διαφορικές εξισώσεις... είτε προς επίδειξη γνώσεων είτε για να τους καμαρώνουν οι... δικοί τους, ιδίως όταν οι κάμερες των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών είναι παρούσες. 
Κύριοι, επειδή ο χρόνος είναι χρήμα και το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, φροντίστε να είστε ουσιαστικότεροι στις τοποθετήσεις σας - γιατί καιρός είναι να ζητήσετε και χρονοαποζημίωση. Τα θέματα και τα προβλήματα είναι πολλά και δεν θα σας περιμένουν.

Υ.Γ.: Στα θετικά στοιχεία του διευρυμένου Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά κυρίως της μεταφοράς του χώρου των συνεδριάσεων στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, είναι η παρουσία αρκετών δημοτών στις συνεδριάσεις ακόμα και αν δεν υπάρχουν θέματα τα οποία τους αφορούν άμεσα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 13:08