Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014 13:56

Αμοιβαία σημαντικό να έρθουν πιο κοντά Πελοπόννησος και Κρήτη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αμοιβαία σημαντικό να έρθουν πιο κοντά Πελοπόννησος και Κρήτη

Εχουν γραφτεί και ειπωθεί πάρα πολλά για τη θετική επιρροή της αύξησης των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και για τη συμβολή του νέου αυτοκινητόδρομου στην αύξηση της επισκεψιμότητας της Μεσσηνίας.

Ολα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα αναπτυξιακό σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή και τη βάζουν πλέον όλο και περισσότερο στον τουριστικό χάρτη. Την ίδια ώρα, μέσα και από προ ημερών ρεπορτάζ της “Ε” φαίνεται η αύξηση της επιβατικής κίνησης στην ακτοπλοϊκή γραμμή Καλαμάτα - Κύθηρα - Κρήτη, γεγονός που δείχνει τη δυναμική ενός δρομολογίου το οποίο η περιοχή δεν έχει εκμεταλλευτεί διαχρονικά όσο θα έπρεπε.

Και πώς να γίνει κάτι τέτοιο όταν η συγκεκριμένη γραμμή τα τελευταία χρόνια εξυπηρετείται από ένα μόνο δρομολόγιο κάθε Σάββατο βράδυ; Είναι πολύ περισσότερα τα άτομα -όχι μόνο από τη Μεσσηνία, αλλά και από τη γειτονιά της Νότιας Πελοποννήσου- τα οποία θα επέλεγαν να ταξιδέψουν από και προς την Κρήτη μέσω του λιμανιού της Καλαμάτας, εφόσον όμως τα δρομολόγια ήταν συχνότερα. 

Αυτό φυσικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να το περιμένει η περιοχή από την όποια ναυτιλιακή εταιρεία, αλλά σε χρόνο... ηρεμίας θα όφειλαν να έχουν αναζητηθεί λύσεις για να έρθουν πιο κοντά Πελοπόννησος και Κρήτη. Τα οφέλη θα ήταν πολλαπλά και για τις δύο περιοχές, σε διάφορες εκφάνσεις της οικονομικής ζωής. Φυσικά η ακτοπλοϊκή σύνδεση δεν είναι ο μόνος τρόπος να συνδεθούν οι περιοχές αυτές, αλλά σίγουρα είναι ο πιο προσιτός τουριστικά, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο. 

Οπως και να έχει, ας μην ναυαγήσει για μία ακόμα φορά το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο περιοχών σε διάφορά επίπεδα. Τα κοινά τους χαρακτηριστικά είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τις χωρίζουν.