Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 21:16

Δεν καταλαβαίνουν...

Γράφτηκε από Γιάννης Σινάπης
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Με τέτοια λειτουργία, φιλοσοφία και νοοτροπία είναι πολύ πιθανό η Περιφέρεια Πελοποννήσου να μείνει χωρίς περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Οπως πάει το πράγμα, χωρίς  συναίνεση και συνεννόηση, δε θα εκλεγεί Συμπαραστάτης».
Αυτά έγραφα στο "Εξω από τα δόντια" στις 19 Ιανουαρίου, μετά τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια εκλογής του Συμπαραστάτη. Η προχθεσινή τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο έρχεται να με δικαιώσει πανηγυρικά.
Και συνέχιζα τότε: «Με τέτοιες λογικές, καπρίτσιου και εμμονών, νικητή και ηττημένου, ηγετών που δε συζητούν, που δε δείχνουν διάθεση να συνεννοηθούν, λύση δε θα βρεθεί. Και νικητής δε θα είναι ο Δράκος και χαμένος ο Τατούλης. Χαμένη θα είναι η Περιφέρεια, η λειτουργία του καινούργιου θεσμού που στοχεύει στην ανασυγκρότηση της διοίκησης. Ηττημένος θα είναι ο πολίτης που θα διαπιστώνει ότι οι προσωπικές - παραταξιακές σκοπιμότητες είναι πάνω από την επιλογή Συμπαραστάτη, πάνω από το δικό του, το δημόσιο συμφέρον. Λογικές λειτουργίας Νομαρχιακών Συμβουλίων δεν προάγουν, δεν προσφέρουν στο νέο θεσμό. Με νοοτροπίες του παρελθόντος που πληρώνει ο τόπος, δεν κτίζεται το μέλλον. Επιτέλους, ας σταματήσουν οι ευχές και οι κορώνες και ας αναληφθούν δράσεις, αν πραγματικά πλειοψηφία και μειοψηφία θέλουν την ανάπτυξη του τόπου. Ο περιφερειάρχης ως νικητής οφείλει να αναλάβει την πρωτοβουλία και να καλέσει τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Να συμφωνήσουν σ’ ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, που δε θα έχει ταυτιστεί με τις εκλογές και τις παραταξιακές - εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. Με διαφάνεια, πάνω στο τραπέζι, με άνοιγμα στην κοινωνία.
Με λογικές νικητή - ηττημένου, με διαγκωνισμούς για τις εντυπώσεις ο τόπος θα χάσει. Την άλλη φορά που θα έρθει το θέμα του Συμπαραστάτη στο Περιφερειακό, θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση. Για να μη γελάει όλος ο κόσμος με την Περιφέρεια Πελοποννήσου». Λύση δε βρέθηκε, συνεννόηση δεν υπήρξε και το χειρότερο οι υπεύθυνοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος άρχισε να γελάει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κρίμα. Εκτός και το κάνουν επίτηδες και δε θέλουν Συμπαραστάτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 21:46