Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 00:59

Φιέστες επιβράβευσης του αυτονόητου

Γράφτηκε από Νικολέττα Κολυβάρη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τα θλιβερά σημεία των καιρών και της βαθιάς ηθικής κρίσης που περνά η χώρα είναι και οι... φιέστες επιβράβευσης του αυτονόητου. Βέβαια, σε αυτή τη χώρα το αυτονόητο είναι ουτοπία. Αλλά κάθε υγιώς σκεπτόμενος πολίτης που αντιστέκεται στον παραλογισμό θα αναρωτηθεί γιατί πρέπει -για παράδειγμα- ο προϊστάμενος μιας υπηρεσίας να φωνάξει τις κάμερες και να επιδεικνύει με καμάρι τους υφισταμένους του οι οποίοι έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν: το αυτονόητο καθήκον τους!

Θα πει φυσικά κάποιος, άλλο το αυτονόητο του τάδε και άλλο του δείνα, και πως μια καλή πράξη πρέπει να ανταμείβεται. Ναι, αλλά ακόμα κι αν υιοθετήσουμε αυτό τον τρόπο σκέψης, η ένστασή μας παραμένει γιατί η επιβράβευση να γίνει με τέτοιο πομπώδη τρόπο. Εκτός κι αν όλα είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για να πειστούν οι πολίτες ότι η υπηρεσία δεν είναι ανεπαρκής... και η αναποτελεσματικότητα που εισπράττουμε απ' αυτήν στην καθημερινότητά μας είναι... στο μυαλό μας και μόνο.

Το αυτονόητο πάντως, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, θα ήταν οι υπάλληλοι να κάνουν τη δουλειά τους και οι πολίτες να μην καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκαν... στην Ελλάδα. Και μέχρι να συνειδητοποιήσουμε πως δεν είναι στραβός ο γιαλός, μπορούμε να συνεχίσουμε να... κοιμόμαστε ήσυχοι. Εχουν γνώση οι φύλακες!

Νικολέττα Κολυβάρη

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 13:08