Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 21:17

Χάσαμε τις ισορροπίες

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανατρέχω σε κείμενα ενός περίπου χρόνου πίσω, και ελάχιστα είναι εκείνα που έχουν αλλάξει - κι ας έχουν γίνει χειρότερα... από την άποψη ότι έχουμε χάσει τα πατήματα και τις ισορροπίες μας ακόμα περισσότερο.
Στην καθημερινότητά μας είναι υπαρκτή πια -ενώ πριν ένα χρόνο μόλις ξεκινούσαμε να την αναφέρουμε- η κρίση.
Μιλούσαμε ένα χρόνο πριν για τα νέα μέτρα, και τα μέτρα φυσικά παραμένουν και στο σήμερα, ενώ το γελοίο είναι ότι δεν έχει απαλειφθεί ο όρος "νέα". Και πώς να απαλειφθεί, αφού ανανεώνονται κάθε τόσο;
Ενα χρόνο πριν ακούγαμε για μείωση στις αποδοχές, τα επιδόματα και τα συναφή, και σήμερα είμαστε πια στο μείον. Ενα μείον που ξεκινάει από την τσέπη μας και επεκτείνεται, πάει παντού, απλώνει... κι ακόμα δεν μπορούμε να προβλέψουμε πού θα φτάσει.
Μειώνονται οι αποδοχές, οι αντοχές, και απορώ ωστόσο γιατί ανάλογης μείωσης δεν είναι και οι ανοχές. Ακούω για επερχόμενη αντίδραση και είναι σαν να ακούω πρόγνωση δελτίου καιρού που πέφτει έξω... γιατί στο μεταξύ φύσηξε ένας αέρας κάπου κι άλλαξε τις συντεταγμένες.
Αέρας η αποφασιστικότητά μας, βαραίνει και με τα όσα πιπιλίζουν οι υπερασπιστές στα κανάλια περί συλλογικής ευθύνης και μας καθηλώνει άβουλους και μοιραίους.
Κι ακούμε να υπάρχει σχέδιο για μείωση των σχολειών... για το καλό των μαθητών λένε, για να τα μάθουν καλύτερα όλα σε μεγάλα σχολεία όπου για να φτάσουν θα κάνουν κάμποσα αγουροξυπνημένα χιλιόμετρα κι άλλα τόσα βαριεστημένα στην επιστροφή.
Κι όταν λέμε ότι θα τα μάθουν καλύτερα; Τι εννοούμε; Οσο και οι υπουργοί;
Αλλά να 'ταν μόνο αυτά που ακούμε... Και να σκεφτείς ότι ζυγώνει άνοιξη, που πάντα σηματοδοτούσε ευκαιρίες - ενίοτε βέβαια χαμένες!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 12:37

NEWSLETTER