Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 21:20

ΣΔΙΤ για τα έργα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τελικά μόνο με ΣΔΙΤ, με συμβάσεις παραχώρησης μπορούν να γίνουν έργα στον τόπο μας. Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος, οπαδός των κανόνων της άκρατης και ασύδοτης αγοράς. Η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας, η κοινή λογική και το ψυχρό μάτι δείχνουν προς τη συγκεκριμένη μέθοδο. Επιβεβαιώνουν ότι είναι ο μόνος δρόμος, η διέξοδος για να γίνουν έργα. Και μιλάμε για έργα σημαντικά που τόσα χρόνια δεν έγιναν στον τόπο μας.
Απόδειξη ο πολύπαθος δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα. Με χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δε θα τελείωνε ούτε το 2012. Η λύση του ΕΣΠΑ, μέσω του τομεακού προγράμματος του υπουργείου, είναι πλέον η μόνη ελπίδα για να προχωρήσει και να τελειώσει σε λογικά χρονικά πλαίσια. Αν προλάβει το 2011.
Στο νομό χρειάζονται σημαντικά έργα οδοποιίας και όχι μόνο. Το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ φθάνει μόνο για την προστασία της εισόδου της Κορώνης. Για την παράκαμψη του Πεταλιδίου κανείς δεν παίρνει όρκο. Το λιμάνι της Κορώνης πώς θα γίνει, όταν για την προστασία των υπόλοιπων 70 - 100 μέτρων χρειάζεται 1 εκ. ευρώ; Οι ακτές του Αγίου Ανδρέα και της Μεθώνης πώς θα διασωθούν, όταν το ΠΕΠ δε φθάνει ούτε για την Αβία; Ο δρόμος Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνης πώς θα βελτιωθεί; Για να μην πούμε και για την παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου.
Ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μαλαπάνης τάχθηκε υπέρ των ΣΔΙΤ, όπως και ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης. Ο καιρός δεν επιτρέπει άλλα λόγια και καθυστερήσεις. Κάθε ολιγωρία είναι ανεπίτρεπτη, επιτείνει τη μιζέρια στον τόπο. Να βρεθούν, τώρα, ΣΔΙΤ χωρίς διόδια, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση των πολιτών, για να γίνουν τα έργα.