Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 14:59

Συμπαραστάτης η Περιφέρεια...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τελικά η ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου δε θέλει το Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Γι’ αυτό προφανώς και επέμεινε στην υποψηφιότητα του Γιώργου Μπουλούκου, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της "Νέας Πελοποννήσου" την προεκλογική περίοδο. Το παραδέχτηκε άλλωστε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην προχθεσινή μαραθώνια συνέντευξη Τύπου: Υποστήριξε ότι αυτός και οι συνεργάτες του είναι οι καλύτεροι συμπαραστάτες, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση για τον πολίτη και την επιχείρηση.
Αυτή η λογική όμως προκαλεί ερωτηματικά και προβληματισμό. Η ίδια η διοίκηση θα ελέγχει τον εαυτό της; Θα συμπαρίσταται, θα στηρίζει τον πολίτη τον οποίο ίσως έχει αδικήσει με τις πράξεις της; Θα εξετάζει αμερόληπτα το αίτημα του πολίτη και της επιχείρησης, που θα ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους σε μια διένεξη με τις υπηρεσίες ή την αιρετή ηγεσία της Περιφέρειας; Είναι δυνατόν τελικά ο ίδιος φορέας να είναι ελεγκτής και ελεγχόμενος;
Κάπου δεν κολλάει αυτό, και το καταλαβαίνει ο καθένας, όσο καλοπροαίρετος πολίτης κι αν είναι. Η αλήθεια είναι πως η Περιφέρεια έχασε μια ευκαιρία να ανοιχτεί στην κοινωνία, να δείξει ότι δε φοβάται ένα θεσμό ελέγχου και κυρίως στήριξης, ένα θεσμό συνηγόρου του πολίτη και διαμεσολάβησης, όπως τον παρουσιάζει ο περιφερειάρχης.
Είναι μάλιστα άδικο να επικρίνονται οι μειοψηφίες για μιζέρια και μικρόψυχη στάση, για άρνηση στη συναίνεση. Η πλειοψηφία έχει την ευθύνη. Αυτή όφειλε ν’ αναλάβει την πρωτοβουλία και να δείξει πως θέλει τη συναίνεση στην πράξη, τηρώντας το νόμο για επιλογή προσώπου με κύρος, κοινής αποδοχής. Η συναίνεση ήταν προσχηματική επειδή ακριβώς η ηγεσία της Περιφέρειας θεωρεί τον εαυτό της τον καλύτερο Συμπαραστάτη.

 

Γιάννης Σινάπης


NEWSLETTER