Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 12:45

Γενικό Πολεοδομικό... Σόου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κοινό μυστικό αποτελούσε στις τάξεις όλων όσοι ασχολούνται από διάφορες θέσεις με τις κατασκευές, ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλαμάτας οδεύει προς υπογραφή από τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο. Ιδίως μετά το διαφαινόμενο αδιέξοδο των εκατέρωθεν διαβουλεύσεων, αλλά και την ατάκα του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ότι ο κ. Αποστολόπουλος ψεύδεται, ο χρόνος μετρούσε πραγματικά αντίστροφα.
Μπορεί η δημοτική αρχή να προσπάθησε να βγάλει έναν αέρα συγκρατημένης αισιοδοξίας, αλλά το γεγονός και μόνο ότι το πρωτόκολλο στο Τμήμα έκδοσης αδειών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας παρέμενε ανοιχτό ακόμα και κατά την εβδομάδα που η υπηρεσία ήταν κλειστή για το κοινό λόγω αναδιοργάνωσης, δείχνει ουσιαστικά την πρόθεση κάποιοι να "χρυσώσουν το χάπι" στους κατοίκους δίνοντάς τους τη δυνατότητα, έστω και στις... καθυστερήσεις να προχωρήσουν τις διαδικασίες για οικοδομικές άδειες.
Μετά την υπογραφή πάντως αναμένεται να ακολουθήσει κύκλος προσφυγών από κατοίκους που θίγονται, αλλά και από το Δήμο Καλαμάτας, που πολύ πιθανόν να φέρουν γενική εμπλοκή στο σύνολο του ΓΠΣ και κατ' επέκταση σε βασικές λειτουργίες της πόλης.
Ακόμα πάντως οι περισσότεροι παραμένουν μπερδεμένοι για το ποιος φέρει τις βασικές ευθύνες για το θέμα. Η προηγούμενη δημοτική αρχή, η σημερινή δημοτική αρχή, οι τοπικοί υπηρεσιακοί παράγοντες, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, ο Τάσος Αποστολόπουλος ή μήπως υπάρχει συνυπαιτιότητα; Το σίγουρο είναι ότι οι θιγόμενοι κάτοικοι βρέθηκαν στη μέση ενός χορού όπου μπορεί σε πρώτη φάση να μπήκαν εθελοντικά, αλλά στην πορεία εξελίχθηκε σε πραγματικό σόου. Τώρα που η σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος μήπως ήρθε η ώρα  ορισμένοι ευθαρσώς να βγουν και να πουν την αλήθεια που εδώ και καιρό ήξεραν και έκρυβαν επιμελώς;


Δημήτρης Πλεμμένος


NEWSLETTER