Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 15:31

Χιλιομπαλωμένη... σκουπιδόφουσκα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε λίγο θα βρεθεί κάποιος να υποστηρίξει ότι η χιλιομπαλωμένη... σκουπιδόφουσκα της Καλαμάτας οδηγήθηκε στο «σκάσιμο» αυτή την εποχή λόγω των επικείμενων εκλογών.
Και καλά δηλαδή, ότι κάποιοι «κύκλοι» μεθόδευσαν την υπόθεση με τέτοιον τρόπο ώστε να φέρουν σε αδιέξοδο τη δημοτική αρχή και να τη δυσκολέψουν στον αγώνα που κάνει για να ανανεώσει τη θητεία της.
Για να μην έχουμε ακούσει ακόμα κάτι από τα παραπάνω όμως, είναι προφανές ότι έχουν επικρατήσει λογικότερες απόψεις ως προς τα αίτια ενός ακόμα αδιεξόδου σε σχέση με τη διαχείριση των σκουπιδιών στο δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Εχουμε λοιπόν μια δημοτική αρχή που ξεκίνησε δένοντας μόνη της τα χέρια της, αποποιούμενη την προσωρινή χρήση της ΜΟΛΑΚ - έστω ως χώρου δεματοποίησης. Για σχεδόν 4 χρόνια ακολούθησε φανατικά τους περιφερειακούς σχεδιασμούς - αρχικά του απελθόντος Νίκου Αγγελόπουλου και πρόσφατα του απερχόμενου Φώτη Χατζημιχάλη.
Η δημοτική αρχή εστίασε εξ αρχής στο πώς δεν θα λειτουργήσει η ΜΟΛΑΚ. Με τέτοια εμμονή μάλιστα, που η συγκεκριμένη μονάδα -με τα όποια αντικειμενικά προβλήματά της, περιβαλλοντικά, μηχανολογικά και... νομικά- κατέστη για τη δημοτική μειοψηφία το «Αγιο Δισκοπότηρο» της διαχείρισης... και σχεδόν αντιμετωπίζεται ως πανάκεια στο πρόβλημα.
Η έξυπνη παρελκυστική τακτική της δημοτικής αρχής οδήγησε τις μειοψηφίες να αναλώσουν μια θητεία στην προσπάθεια να πείσουν για τη δυνατότητα αξιοποίησης ΜΟΛΑΚ - κοιτώντας δηλαδή το δέντρο και χάνοντας το δάσος.
Και στο μεταξύ, τα σκουπίδια σωρώνονται στους δρόμους της Καλαμάτας όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια.
Ετυχε; Οχι, απέτυχε...

 

Βασίλης Μπακόπουλος


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 12:48

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER