Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 21 Μαϊος 2011 14:18

Εξυπηρέτηση, καθαριότητα και τουρισμός

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ποιοτική εξυπηρέτηση και η καθαριότητα είναι δύο πράγματα που οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Μεσσηνία πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα, εάν θέλουν ο νομός να καθιερωθεί ως ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς. Οι επισκέπτες που θα φτάσουν φέτος στη Μεσσηνία πρέπει να φύγουν ικανοποιημένοι από τις προσφερόμενες υπηρεσίες, και με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του τουρισμού και τη φιλοξενία των ντόπιων. Μόνο έτσι μπορούν να πέσουν τα θεμέλια για να έχουμε τον ποιοτικό τουρισμό που επιθυμούμε. Εξάλλου οι προσφερόμενες υπηρεσίες στον χώρο του τουρισμού αποτελούσαν πάντα ένα από τα αγκάθια του τόπου και γι΄ αυτό είναι ανάγκη και οι δήμοι από την πλευρά τους να φροντίσουν ώστε να υπάρξουν ανάλογα επιμορφωτικά προγράμματα για τους επαγγελματίες. Μια τέτοια προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει ο Δήμος Πύλου που λόγω και της Costa Navarino  ετοιμάζεται για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ετσι η δημοτική αρχή προσπαθεί μέσα από συναντήσεις με τους επαγγελματίες να τους δώσει να καταλάβουν ότι οι προσφερόμενες υπηρεσίες στον τουρισμό είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν. Τα απλά πράγματα, η ευγένεια, η καθαριότητα, είναι ο πολιτισμός που ο ξένος τουρίστας ζητάει από μια χώρα όπως η Ελλάδα. Η ιστορία, τα φυσικά τοπία και τα αρχαιολογικά μνημεία δεν επαρκούν για να πείσουν τους ξένους να επισκεφθούν ξανά τον τόπο μας.

Επίσης, η ποιότητα των φαγητών, η καλή εξυπηρέτηση και η ανάδειξη των μεσσηνιακών προϊόντων, αλλά και η εμφάνιση του προσωπικού που εξυπηρετεί στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία είναι πρωταρχικής σημασίας.

Πρέπει λοιπόν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να δουν με σοβαρότητα το μέλλον του μεσσηνιακού τουρισμού και με συλλογικότητα ευθύνης να αναζητήσουν λύσεις.