Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 15:57

Ο καταναλωτής έγινε πιο υπεύθυνος

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αλλάζουν οι καταναλωτικές συνήθειες των Μεσσήνιων οι οποίοι φοβούνται ότι η κρίση θα ενταθεί τους επόμενους μήνες. Ετσι διαμορφώνεται ένα κλίμα ανασφάλειας και προβληματισμού, το οποίο εισπράττουν καθημερινά οι έμποροι οι οποίοι βλέπουν τους πελάτες τους να παζαρεύουν το πιο φθηνό ή και να αρκούνται στα περσινά τους ρούχα και παπούτσια. Επιπλέον, η κρίση βρήκε αρκετούς χρεωμένους στις τράπεζες με δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Κι όταν τα λεφτά δεν περισσεύουν, επόμενο είναι να μην γίνονται και νέες αγορές. Ετσι το αγοραστικό κοινό περιορίζεται στην κάλυψη των βασικών αναγκών του, ενώ ακόμη και εκείνοι στους οποίους μένουν χρήματα τα ξοδεύουν συνήθως για να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις σε τράπεζες ή άλλες οφειλές.
Επόμενο λοιπόν είναι η μεγάλη πλειοψηφία να έχει περιορίσει τα χρήματα που δαπανά για τη διασκέδαση και για την αγορά νέων αγαθών. Οπως επίσης χαρακτηριστικό των ημερών είναι ότι πολλοί κάνουν παζάρια στο ταμείο για να κόψουν ακόμα και 3 ευρώ από την τιμή, ενώ δεν αγοράζουν αν δεν βεβαιωθούν ότι είναι η καλύτερη έκπτωση που μπορούν οι καταστηματάρχες να κάνουν.
Ομως αν και τα πράγματα είναι δύσκολα, το γεγονός ότι υπάρχουν καταστήματα τα οποία δουλεύουν είτε είναι περίοδος εκπτώσεων είτε όχι, δίνει ένα θετικό μήνυμα. Και αυτό δεν είναι τυχαίο αφού ο καταναλωτής ξέρει πού θα απευθυνθεί για τις αγορές του. Ψάχνει, συγκρίνει και αξιολογεί εκτός από το εμπόρευμα και την προσωπική επαφή. Οι πολύ χαμηλές τιμές δεν εγγυώνται πάντα ότι ένα μαγαζί θα έχει κίνηση. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουν τον πελάτη αλλά και το πόσο ευχαριστημένος θα μείνει από το προϊόν που θα αγοράσει, αφού η κρίση απαιτεί υπευθυνότητα.
Νικολέττα Κολυβάρη


NEWSLETTER