Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 15:29

Το πρόβλημα του Ασπροχώματος

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θα έπρεπε να είχε προβληματίσει έντονα όλους τους αρμόδιους φορείς και τις  Αρχές το γεγονός πως στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροχώματος και στο δρόμο προς Μεσσήνη υπάρχουν πολλά προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Δυστυχώς όμως κανένας αρμόδιος δε φαίνεται να έχει διάθεση να βρει τρόπο να ασχοληθεί με το πρόβλημα που είναι πολύπλευρο. Ξεχνούν πως εκεί υπάρχουν κι επιχειρήσεις και κατοικίες πέρα από τις πολλές διάσπαρτες τσιγγάνικες καλύβες.
Στο θεοσκότεινο τμήμα της… ύπουλης ευθείας Ασπροχώματος - Μεσσήνης συμβαίνουν πολλά, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και την ημέρα δεν είναι λίγα τα περίεργα… σουλάτσα. Αλλοι περπατούν τρεκλίζοντας στη μέση του οδοστρώματος υπό την επήρεια ναρκωτικών, άλλοι οδηγούν προκλητικά έτοιμοι να προκαλέσουν ατύχημα, άλλοι κάνουν… οκτάρια νομίζοντας πως οδηγούν σε… πίστα. Οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης θα έπρεπε να έχουν πάρει θέση σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση και να… καθαρίσει η περιοχή και να συμμορφωθούν στο μέγιστο δυνατόν εκείνοι που προκαλούν προβλήματα. Πέρα από εγρήγορση που πρέπει να επιδεικνύει η Αστυνομία, οι δήμοι οφείλουν να κινητοποιηθούν ως προς την τακτοποίηση της γενικότερης αναρχίας που αφορά ακόμα και καταπατημένες εκτάσεις.
Η Αστυνομία έχει κινητοποιηθεί κάποιες φορές σε μια προσπάθεια να εντοπίσει και να συλλάβει ενόχους τόσο για κλοπές κι… επικίνδυνης οδήγησης, όσο και για διακίνηση και χρήση ουσιών. Αυτό όμως δε λύνει το πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει αισθητό αποτέλεσμα στη βελτίωση της κατάστασης, η οποία τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη Το πρόβλημα πρέπει να απασχολήσει γενικότερα τους φορείς, αν υπάρχει έστω ως σκέψη να… ανασάνει κάποτε η περιοχή.


Κέλλυ Δημητρούλια