Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 12:55

Ούτε χρόνος... ούτε πολιτικοί για τη σωτηρία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προαναγγέλλοντας με έμμεσο τρόπο τη λήψη και νέων μέτρων, δήλωσε το Σάββατο: «Εάν αρχίσει η υπονόμευση, η δήθεν αντίσταση, η αμφισβήτηση, θα δώσουμε το έρεισμα σε αυτούς οι οποίοι είναι δύσπιστοι απέναντί μας να κάνουν έναν υπονομευτικό, με τη σειρά τους, και αρνητικό υπολογισμό των αποδόσεων αυτού του μέτρου. Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος, από τον οποίο η χώρα πρέπει να φύγει».
Ουσιαστικά ο κ. Βενιζέλος φοβάται ότι πολλοί Ελληνες δεν θα πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές που επιβλήθηκαν στα εισοδήματα και στα ακίνητα. Ουσιαστικά ο κ. Βενιζέλος φοβάται ότι θα αναγκαστεί να επιβάλει νέους φόρους επειδή δεν θα μπουν στο κρατικό ταμείο τα χρήματα που έχει προβλέψει. Ουσιαστικά θα επαναληφθεί ό,τι συνέβη με την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ: Τα κορόιδα θα πληρώσουν περισσότερους φόρους, ενώ για τα λαμόγια... πέρα βρέχει.
Οι φοροφυγάδες δεν φοβούνται τις έκτακτες εισφορές. Απλώς γελάνε και συνεχίζουν ανενόχλητοι το ευγενές σπορ της φοροδιαφυγής. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Οι φοροφυγάδες δεν θα προσέλθουν στο δημόσιο ταμείο, όπου χιλιάδες κορόιδα θα πληρώνουν το χαράτσι περιμένοντας υπομονετικά τον κ. Βενιζέλο να ανακοινώσει τον... επόμενο κεφαλικό φόρο.
Πότε θα σπάσει ο φαύλος κύκλος; Οταν θα καταρρεύσει πλήρως το οικονομικό κύκλωμα και τα κορόιδα δεν θα έχουν χρήματα για να πληρώσουν άλλους φόρους. Εως τότε, πράσινοι και μπλε υπουργοί θα κοροϊδεύουν τον κόσμο ανακοινώνοντας νέα φορολογικά μέτρα για τα κορόιδα και νέες... ρυθμίσεις οφειλών για τους φοροφυγάδες.
Αλλωστε οι υπουργοί, οι υφυπουργοί και οι βουλευτές γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι οι φοροφυγάδες είναι περισσότεροι απ' τα κορόιδα κι αποτελούν τον βασικό κορμό της εκλογικής πελατείας των δυο μεγάλων κομμάτων.
Με άλλα λόγια: Οι πολιτικοί έμαθαν τους Ελληνες να φοροδιαφεύγουν, για να τους έχουν πελάτες στα κομματικά τους γραφεία. Οι πολιτικοί ψήφισαν νόμους που αφήνουν ατιμώρητους τους φοροφυγάδες. Οι πολιτικοί δημιούργησαν και στηρίζουν το δικαστικό σύστημα που τιμωρεί όσους κλέβουν λίγα ευρώ κι αφήνει ατιμώρητους όσους κλέβουν το δημόσιο ταμείο. Οι πολιτικοί ευθύνονται όσο κανένας άλλος για την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία.
Μπορούν αυτοί οι πολιτικοί να πείσουν τους Ελληνες ότι η κατάσταση είναι πραγματικά πολύ κρίσιμη; Μπορούν αυτοί οι πολιτικοί να πείσουν τους Ελληνες να πληρώσουν φόρους; Φοβάμαι ότι δεν μπορούν να πείσουν ούτε τον... εαυτό τους. Φοβάμαι ότι η πορεία προς τη χρεοκοπία είναι... ασταμάτητη. Φοβάμαι ότι και ο επόμενος αποτυχημένος υφυπουργός Οικονομικών θα ενδιαφέρεται περισσότερο για την επανεκλογή του και καθόλου για το μέλλον της χώρας. Φοβάμαι ότι και ο επόμενος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
θα διαμαρτύρεται συνεχώς στα κάγκελα, κλείνοντας παράλληλα το μάτι στους φοροφυγάδες.
Πριν... χρεοκοπήσουμε, θα προλάβουμε να δούμε την επανεκλογή του υφυπουργού, όπως και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γίνεται πρωθυπουργός. Δεν θα αξιωθούμε όμως να δούμε τη σωτηρία της χώρας - αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία στους δίσεκτους καιρούς που ζούμε. Ετσι κι αλλιώς η παρτίδα για τη χώρα δεν παίζεται  τώρα. Χάθηκε την εποχή των παχιών αγελάδων. Τότε που τα χρήματα των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης κατέληξαν στις τσέπες των “νταβατζήδων” χωρίς να δημιουργηθούν υποδομές. Τότε που οι επιχειρηματίες κυνηγούσαν επιδοτήσεις κι όχι πελάτες. Τότε που οι δημοσιογράφοι έβλεπαν αγώνες αυτοκινήτων παρέα με το Χριστοφοράκο και δεν μπορούσαν να δουν τα σκάνδαλα με τις μίζες. Τότε που οι αγρότες εισέπρατταν αποζημιώσεις παντός καιρού από τον ΕΛΓΑ. Τότε που οι δημόσιοι υπάλληλοι κατοχύρωναν επιδόματα.
Τώρα απλώς είναι... αργά. Δεν υπάρχει χρόνος, ούτε και πολιτικοί για ν' αλλάξουν την πορεία της χώρας. Οσοι έχουν χρόνο μπροστά τους φεύγουν για να βρουν την τύχη τους στην Εσπερία. Οσοι μένουν πίσω είναι καταδικασμένοι να παρακολουθούν την πορεία προς το παγόβουνο. Στο σαλόνι του πλοίου οι πολιτικοί συνεχίζουν να κάνουν δηλώσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Στο κατάστρωμα το πλήρωμα διαδηλώνει καίγοντας τα εντάλματα πληρωμής της έκτακτης εισφοράς. Ο "Ελληνικός" συνεχίζει το ταξίδι του.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Μαϊος 2012 23:01