Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 18:33

Οι πρωταθλητές της φοροδιαφυγής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση βάζει φόρους τους οποίους θα πληρώσουν οι συνήθεις φορολογούμενοι ενώ την ίδια ώρα οι φοροφυγάδες συνεχίζουν το… πάρτι.

Για μια ακόμα φορά οι συνεπείς φορολογούμενοι αισθάνονται και είναι τρομερά αδικημένοι καθώς καλούνται να πληρώσουν τις αμαρτίες των πολιτικών και των φοροφυγάδων. Την ίδια ώρα οι πολιτικοί συνεχίζουν τα παραμύθια περί πάταξης της φοροδιαφυγής και τον ψευδοκαβγά για το ύψος των φορολογικών συντελεστών. Στην πραγματικότητα όμως κανένας δεν πειράζει τους φοροφυγάδες αφού η άτυπη αυτή κοινωνική ομάδα εξακολουθεί να παραμένει ο καλύτερος πελάτης των δυο μεγάλων κομμάτων. Ποιοι είναι τελικά οι φοροφυγάδες που κανείς δεν τολμά να "ακουμπήσει"; Ποιοι φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα; Φοροδιαφεύγουν όσοι μπορούν και σίγουρα ελάχιστοι είναι οι πολίτες ή οι επιχειρήσεις που δεν έχουν "κλέψει" το δημόσιο ταμείο βάζοντας χρήματα από τους φόρους στην τσέπη.

Ποιοι είναι οι πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή;  Αναμφισβήτητα οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες. Οι συμπαθέστατοι αυτοί επιχειρηματίες όταν πας στο ταμείο, αφού σου πουν πρώτα πόσο δύσκολα τα φέρνουν βόλτα, θα σε ρωτήσουν με σπαρακτικό ύφος: Θες απόδειξη; Να σας πω την αλήθεια; Τις περισσότερες φορές με καταφέρνουν και τους λέω ότι δεν θέλω. Δεν αντέχω το ύφος τους και την κλάψα τους. Μου θυμίζουν τους μουσικούς που γυρνούν στις καφετέριες και γρατζουνάν διάφορα κλαμπατσίμπανα. Τους λυπάμαι και τους δίνω χρήματα. Ετσι λυπάμαι και όλους αυτούς που με ρωτάνε αν θέλω απόδειξη και τελικά υποκύπτω και δεν παίρνω. Ας πρόσεχα. Τώρα πληρώνω την έκτακτη εισφορά και οι επαγγελματίες πίνουν στην υγειά μου. Υπάρχει περίπτωση το πάθημα να μου γίνει μάθημα και από αύριο να ζητάω απόδειξη παντού; Αποκλείεται, για έναν πολύ απλούστατο λόγο. Αν ζητάω απόδειξη θα μαλώσω με όλο τον κόσμο. Θα μαλώσω με τους φίλους που έχουν μπαρ, ταβέρνες και συνεργεία. Θα μαλώσω με τους πελάτες της εφημερίδας στην οποία εργάζομαι. Θα μαλώσω με τους πάντες στην Ελλάδα  και τελικώς θα καταλήξω ένας άνεργος και γκρινιάρης πρώην δημοσιογράφος. Για αυτό λοιπόν απλώς καταγράφω την φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών και συνεχίζω να μην ζητώ αποδείξεις από όλους.

Tους πρωταθλητές της φοροδιαφυγής ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής  οι ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνουν σπίτια και καταστήματα με πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο από αυτό που δηλώνουν στις ΔΟΥ. Στην Καλαμάτα υπάρχουν επαγγελματίες που πληρώνουν ενοίκιο 3.000 ευρώ, ενώ στη ΔΟΥ δηλώνονται τα 300 ευρώ. Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων; Είναι οι πολίτες της διπλανής πόρτας. Μπορεί να έχουν μοναδικό εισόδημα τα ενοίκια από τα ακίνητα ή μπορεί να είναι κάποιος δημόσιος υπάλληλος που αγόρασε διαμέρισμα για να το μισθώνει και να έχει ένα επιπλέον εισόδημα. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων διαμαρτύρονται όταν αυξάνουν οι αντικειμενικές αξίες αλλά είναι ικανοί να σκοτώσουν άνθρωπο όταν το δικαστήριο δεν ορίσει πολύ υψηλή τιμή απαλλοτρίωσης για το ακίνητό τους. Μπερδεμένοι άνθρωποι είναι τελικώς σε ένα περίεργο μπέρδεμα που αποβαίνει πάντα σε… όφελός τους.

Το χάλκινο μετάλλιο στο ευγενές σπορ της φοροδιαφυγής το παίρνουν οι αγρότες και οι έμποροι προϊόντων του πρωτογενή τομέα. Αγρότες με καλλιέργεια 1 στρέμματος κόβουν τιμολόγια εκατομμυρίων σε εξαγωγείς ανύπαρκτων προϊόντων ώστε οι τελευταίοι να εισπράξουν ΦΠΑ από το τυραννικό κράτος που μισεί τους γεωργούς. Αγρότες στην Κορινθία έκοβαν τιμολόγια σε εμπόρους για πώληση αποξηραμένης σταφίδας αλλά στην πραγματικότητα την πωλούσαν φρέσκια στην Αθήνα. Πού έβρισκαν σταφίδα για να εξαγάγουν οι έμποροι ώστε να εισπράξουν το ΦΠΑ; Οι "πατριώτες" την αγόραζαν από την Τουρκία. Αυτά όμως συμβαίνουν στην μακρινή Κορινθία.

Αυτοί είναι οι πρωταθλητές της φοροδιαφυγής και μην ψάχνετε στις μεγάλες εταιρείες για τους μεγάλους φοροφυγάδες. Εγώ και εσύ κάνουμε πρωταθλητισμό κλέβοντας. Εγώ πληρώνω τα λάθη μου πληρώνοντας έκτακτη εισφορά. Εσύ;

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 20:02