Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 14:17

Οι δήμαρχοι οδηγούν τη χώρα στη χρεωκοπία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου". Αυτό αναφέρει το άρθρο 61 του νόμου 3852/2010 γνωστού και ως "Καλλικράτη". Πόσοι τοπικοί άρχοντες τηρούν το νόμο; Αρκεί μια περιήγηση στις ιστοσελίδες των δήμων για να διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι έχουν το νόμο γραμμένο στα... άγραφά τους. Πώς να γλιτώσουμε λοιπόν το... κούρεμα, το ξύρισμα και στο τέλος τη χρεωκοπία όταν οι τοπικοί άρχοντες σε περίοδο οικονομικής ύφεσης αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο και δεν δίνουν στη δημοσιότητα τα περιουσιακά τους στοιχεία; Πώς θα πείσουν τους δημότες να πληρώσουν φόρους και τέλη όταν οι ίδιοι δεν είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις; Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν. Οι περισσότεροι δημότες διαπιστώνοντας ότι οι άρχοντες δεν δημοσιοποιούν την περιουσιακή τους κατάσταση θα σκεφτούν ότι οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι είναι κλέφτες. Θα σκεφτούν ότι οι άρχοντες έχουν έσοδα που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν. Θα σκεφτούν ότι οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι πλουτίζουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους και δεν θέλουν ο πλουτισμός αυτός να γίνει επισήμως γνωστός.
Αφού οι άρχοντες είναι κλέφτες, θα πουν οι δημότες, δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε φόρους και τέλη. Ετσι τα δημοτικά έσοδα θα μειωθούν ακόμα περισσότερο και το έλλειμμα θα γίνει πιο βαθύ. Πώς θα αντιδράσουν τότε οι τοπικοί άρχοντες; Οπως και τώρα. Θα βγάλουν δεκάρικους για την εθνική αξιοπρέπεια και την επάρατη τρόικα που επιβουλεύεται την περιουσία της χώρας μας.
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Η τρόικα δεν επιβουλεύεται τη περιουσία της Ελλάδας επειδή οι δήμαρχοι και οι αντιδήμαρχοι δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση. Ας σοβαρευτούμε και ας εφαρμόσουμε τους νόμους. Αν δεν μας αρέσουν οι νόμοι ας τους αλλάξουμε. Οσο ισχύουν όμως οφείλουμε να τους εφαρμόσουμε. Τα υπόλοιπα είναι κουτοπόνηρες υπεκφυγές και σαχλές θεωρίες συνωμοσίας.
Η στάση αυτή των τοπικών αρχόντων απέναντι στο νόμο αποδεικνύει ότι ο παλαιοκομματισμός και η ανομία έχουν πολύ βαθιές ρίζες. Αποδεικνύει ότι οι "γαλαζοπράσινοι" αξιωματούχοι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα τον κίνδυνο που απειλεί τη χώρα και συνεχίζουν την παλαιοκομματική συμπεριφορά τους εφαρμόζοντας επιλεκτικά τους νόμους. Αποδεικνύει, εκ των προτέρων μάλιστα, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν φέρνει στο προσκήνιο καμία νέα πρόταση εξουσίας αφού οι "γαλάζιοι" δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι συνεχίζουν να μην εφαρμόζουν το νόμο. Με άλλα λόγια: Ο παλαιοκομματισμός είναι η κυρίαρχη νοοτροπία στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς "γαλάζιοι" και "πράσινοι" άρχοντες γράφουν τους νόμους στα παλιότερα των υποδημάτων τους όταν πρόκειται να προασπίσουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα. Ουσιαστικά ο "γαλαζοπράσινος" μύκητας συνεχίζει να καταστρέφει τη χώρα οδηγώντας την με μαθηματική ακρίβεια από τον... κουρέα στη χρεωκοπία.
Υ.Γ.1: Επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και όλοι κρινόμαστε, καλό είναι να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρ της δημοσιοποίησης των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των δημοσιογράφων. Για να είμαι όμως συνεπής με αυτά που γράφω, προλαμβάνω το νομοθέτη και τους κουτοπόνηρους και δημοσιοποιώ το εισόδημα και τα περιουσιακά μου στοιχεία. Το 2010 είχα εισόδημα από το μισθό μου στην "Ελευθερία" 22.646 ευρώ. Στην ιδιοκτησία μου ανήκει το 75% ισόγειας μονοκατοικίας εμβαδού 105 τετραγωνικών μέτρων στην Καλαμάτα (οδός Νικολάου Μεθώνης νότια του νεκροταφείου) και το μερίδιο αυτό το κληρονόμησα από τον μακαρίτη τον πατέρα μου. Εχω ένα αυτοκίνητο 1.300 κυβικών το οποίο κυκλοφόρησε πριν 15 χρόνια και το αγόρασα μεταχειρισμένο πριν 4 χρόνια. Διατηρώ ένα τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας στην Τράπεζα Πειραιώς και στον οποίο υπάρχει υπόλοιπο από το... μηνιαίο μισθό. Είμαι δεύτερος δικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας μου στην Αγροτική Τράπεζα. Το υπόλοιπο αυτό του λογαριασμού αν δεν κάνω λάθος δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ και σε καμία περίπτωση δεν ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ. Αυτά είναι τα εισοδήματά μου και η περιουσία μου μετά από 17 χρόνια εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Υ.Γ.2: Ηρθε ο καιρός να μάθουμε ποιοι οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία και ποιοι πληρώνουν έκτακτες εισφορές. Ηρθε ο καιρός να μάθουμε ποιοι είναι κλέφτες και ποιοι εργάζονται. Ιδού η Ρόδος, ιδού και τα... εισοδήματα.