Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 13:11

Ο ψυχασθενής οδηγός με το... τιμόνι

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)



Δεν χρειάζεται να είσαι συγκοινωνιολόγος για να διαπιστώσεις ότι στην Καλαμάτα καθημερινώς κυκλοφορούν πλέον λιγότερα αυτοκίνητα από όσα κυκλοφορούσαν πριν από 3-4 χρόνια. Δεν χρειάζεται επίσης να είσαι ειδικός για να διαπιστώσεις ότι στην πόλη επικρατεί απόλυτο κυκλοφοριακό μπάχαλο κι ότι οι πολίτες κινδυνεύουν είτε να δολοφονηθούν από ασυνείδητους οδηγούς είτε να τρελαθούν προσπαθώντας να επιβιώσουν σε δρόμους και πεζοδρόμια στα οποία βασιλεύουν το χάος και η ανομία. Ας μοιραστούμε εδώ μερικές εικόνες της πόλης που δεν τις βλέπουν δημοτικοί αστυνομικοί, τροχονόμοι και εισαγγελείς:
Βασίλισσα του κυκλοφοριακού μπάχαλου έχει αναδειχθεί επάξια εδώ και αρκετό καιρό η οδός Φαρών. Οταν πριν από λίγα χρόνια διαμαρτυρόμασταν για το διπλοπαρκάρισμα στην Αριστομένους, δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι στη Φαρών θα γίνει καθεστώς το... τριπλοπαρκάρισμα. Ούτε μπορούσαμε να διανοηθούμε, όταν διαμαρτυρόμασταν πριν από λίγα χρόνια για την ηχορρύπανση που προκαλούν τα μηχανάκια χωρίς εξάτμιση και τα αυτοκίνητα-ντισκοτέκ στην οδό Ναυαρίνου, ότι τα γούστα θα αλλάξουν κι ότι πλέον οι "μερακλήδες" οδηγοί θα προτιμούν τη Φαρών για να... σπάνε το φράγμα του ήχου. Αξίζει μόνο να προσθέσουμε ότι από τη Φαρών δεν περνούν δημοτικοί αστυνομικοί, η ομάδα ΔΙΑΣ, τροχονόμοι και συμβατικά αυτοκίνητα της Αστυνομίας. Ενδεχομένως να έχουν καταλάβει το δρόμο οι... επαναστατικές ομάδες που αγωνίζονται ενάντια στην τάξη που θέλει να επιβάλει η τρόικα και να ’χουν επιβάλει το χάος. Αν οι διοικητές της Τροχαίας ή της Δημοτικής Αστυνομίας θυμηθούν πότε βεβαίωσαν τελευταία φορά παράβαση του ΚΟΚ στη Φαρών, ας μας στείλουν δελτίο Τύπου για να το κρατήσουμε στο αρχείο μας ως ιστορικό ντοκουμέντο.
Πριγκίπισσα του χάους αναδεικνύεται η οδός Ναυαρίνου. Στο δρόμο αυτό ο οδηγός θα... θαυμάσει όλα τα αξιοθαύμαστα που συνάντησε και στη Φαρών, ενώ ταυτόχρονα μπορεί ν’ ακούσει και υπέροχες ιστορίες για την ανάγκη μονοδρόμησης του δρόμου και τα κοντόφθαλμα συμφέροντα που δεν μπορούν να αντιληφθούν πως η Ιατροπούλου ζωντάνεψε όταν έγινε πεζόδρομος. Παράλληλα ο επισκέπτης της πόλης στο ανατολικό τμήμα του νότιου πεζοδρομίου θα παρακολουθήσει ενδιαφέροντες... ομηρικούς καβγάδες ανάμεσα σε ποδηλάτες και πεζούς. Η δημοτική αρχή θεωρεί ότι έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί κι αφήνει ποδηλάτες και πεζούς να λύσουν τις διαφορές μόνοι τους. Στο δρόμο αυτό έχουν θεαθεί αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, να κινούνται με μικρή ταχύτητα ώστε ν’ απολαμβάνουν το μαγευτικό τοπίο του Μεσσηνιακού Κόλπου. Δεν έχουμε δει δημοτικούς αστυνομικούς, τροχονόμους και συμβατικά αυτοκίνητα της Αστυνομίας.
Στους υπόλοιπους δρόμους της Καλαμάτας βλέπει κανείς πολλές φορές μέσα στη μέρα: Αυτοκίνητα να κινούνται αντίθετα στο μονόδρομο και οδηγούς να περνούν με κόκκινο. Επαγγελματίες να ξεφορτώνουν εμπορεύματα - ενώ απαγορεύεται σύμφωνα με την πινακίδα που έχει τοποθετηθεί για το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω σε πεζοδρόμια αλλά και στους πεζόδρομους του Ιστορικού.... πάρκινγκ της πόλης. Δε θα δείτε βέβαια -πλην της οδού Αριστομένους- αστυνομικούς, τροχονόμους και δημοτικούς αστυνομικούς.
Από το λεύκωμα του κυκλοφοριακού μπάχαλου θεωρώ ότι δεν μπορεί να απουσιάσει ο... γύρος του θανάτου που ξεκινά από τη Νέα Είσοδο, διασχίζει το Ασπρόχωμα και καταλήγει στη Μεσσήνη. Φονιάδες με Ντάτσουν, μανιακοί με βυτία, δολοφόνοι με φορτηγά που ξερνάνε άμμο και χαλίκι, γκαζοφονιάδες με Ιμπιζα και γεροντοφρικιά που έκαναν το εφάπαξ αυτοκίνητο, κινούνται ελεύθεροι και στις δυο λωρίδες μεταξύ πολλών ακόμα σαλταρισμένων και παράνομων - κι όλοι μαζί πρωταγωνιστούν στο καθημερινό σίριαλ "Ο ψυχασθενής οδηγός με το τιμόνι". Οι αστυνομικοί εμφανίζονται σπανίως, αφήνοντας τους πρωταγωνιστές να οδηγούν όπως θέλουν αυτοί. Τη σουρεαλιστική εικόνα συμπληρώνουν τα νεκρά ζώα πάνω στην άσφαλτο.
Ετσι ο αλλοδαπός επισκέπτης μόλις βγει από το αεροδρόμιο δεν θα έχει καμία αμφιβολία. Θα είναι απολύτως σίγουρος. Εχει έρθει σ’ έναν απολίτιστο τόπο όπου βασιλεύει η ανομία και τους κυβερνήτες τους εκλέγει ο... "ψυχασθενής οδηγός με το τιμόνι".
Κατά τα άλλα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ονειρεύεται να κάνει την Πελοπόννησο... ευρωπαϊκή περιφέρεια. Καημένε Πέτρο, τόσο έμπειρος πολιτικός και δεν το πήρες χαμπάρι. Ο Νίκας θέλει να γίνει περιφερειάρχης κι αφήνει τους ψυχασθενείς οδηγούς να κάνουν την Πελοπόννησο μπάχαλο... για να σου χαλάσει την επικοινωνιακή εικόνα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 12:24

NEWSLETTER