Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 12:18

Ο κόσμος τους κυνήγησε γιατί τον κοροϊδεύουν

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαδηλωτές κυνήγησαν τους πολιτικούς από τις εξέδρες των επισήμων που είχαν στηθεί στις παρελάσεις και πλέον όλοι αναρωτιούνται ποια θα είναι η επόμενη πράξη στην πολιτική σκηνή.

Για να απαντήσουμε όμως σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει πρώτα να θυμηθούμε τι έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια οι πολιτικοί για την οικονομική ύφεση, να κατανοήσουμε πώς φτάσαμε στο κυνηγητό της Παρασκευής και να δούμε ποιοι κινδυνεύουν αύριο. Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά.
Ο κόσμος έχει εξαγριωθεί επειδή τον κορόιδεψαν και τον κοροϊδεύουν και όχι επειδή πεινάει. Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα από όλα ότι αυτή την περίοδο ότι ο κόσμος δεν πεινάει. Πράγματι έχει μειωθεί δραματικά το εισόδημά του. Ακόμα όμως και αν είχε φτάσει το εισόδημα σε επίπεδα του 1992 όταν ο μισθός του Ελληνα σπανίως ξεπερνούσε τα 600 ευρώ δεν θα είχαμε πεινάσει. Πεινούσαμε το 1992; Οχι φυσικά. Αγοράζαμε λιγότερα αγαθά και υπηρεσίες αλλά δεν πεινούσαμε. Θα μου πείτε πάλι, σήμερα πολλοί Ελληνες έχουν δόση δανείου ή ενοίκιο 700 ευρώ. Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν θα πεινάσουν; Αυτό πράγματι είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τη λύση του οποίου θα έπρεπε να συζητούν τραπεζίτες και πολιτικοί. Θα έπρεπε να προσπαθούν να βρουν λύση για το πώς θα σπάσει όσο το δυνατόν γίνεται πιο αναίμακτα η φούσκα των ακινήτων ώστε να λυτρωθούν δανειολήπτες στεγαστικών δανείων και ενοικιαστές. Τι έκαναν όμως μέχρι τώρα οι πολιτικοί; Ελεγαν και λένε απίστευτα ψέματα στον κόσμο. Από τότε που ξέσπασε η κρίση "γαλάζιοι" και "πράσινοι" έκαναν διαγωνισμό ψεμάτων.

Η κυβέρνηση Καραμανλή έλεγε στον κόσμο ότι η ελληνική οικονομία είναι πανίσχυρη και ότι δεν έχει επηρεαστεί από την διεθνή οικονομική ύφεση. Οταν είδε το τσουνάμι να έρχεται αντί να προειδοποιήσει τον κόσμο για την επερχόμενη καταστροφή, έλεγε στους πολίτες να κλείσουν τα παράθυρα γιατί θα φυσήξει αεράκι. Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν... πράσινη ανάπτυξη και οι αγρότες έτρεχαν να ξεριζώσουν τα αμπέλια και να βάλουν φωτοβολταϊκά. Γενικά τους πρώτους μήνες της ύφεσης η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν πίστευε ότι έρχονται δύσκολες μέρες. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα ανακοινωθούν κάποια μέτρα λιτότητας τα όποια δεν θα εφαρμοσθούν τελικώς όπως είχε συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτή την άποψη των πολιτών ενίσχυε και ενισχύει η στάση που τηρούν οι "πράσινοι" βουλευτές. Αντί να πουν την αλήθεια στον κόσμο, οι "πράσινοι" βουλευτές καταθέτουν ερωτήσεις για το υποκατάστημα της Αγροτικής στο Κοπανάκι και για το κατάστημα της ΔΟΥ στα Φιλιατρά. Διαβάζουν οι πολίτες τις ερωτήσεις των βουλευτών και συμπεραίνουν ότι οι πολιτικοί τους κοροϊδεύουν. “Αν ήταν κρίσιμη η κατάσταση της οικονομίας θα ασχολούνταν οι βουλευτές με το κατάστημα της Αγροτικής στο Κοπανάκι” αναρωτιέται ο μέσος πολίτης. “Αν είχαμε οικονομικό πόλεμο θα άφηνε ο υφυπουργός το υπουργείο του για να τρέχει στη Μικρομάνη” αναρωτιέται ο πιο πονηρεμένος πολίτης. Ομως την ίδια ώρα μειωνόταν το εισόδημα των πολιτών.

Οταν συνειδητοποίησαν τη μείωση του εισοδήματος εξαγριώθηκαν γιατί κατάλαβαν ότι οι βουλευτές τούς κορόιδευαν. Τα “ωσαννά” έγιναν “άρον άρον σταύρωσον αυτόν”. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι όταν πλέον διαβάζουν ερωτήσεις για την τράπεζα στο Κοπανάκι εξεγείρονται ακόμα περισσότερο και έτσι φθάσαμε στα γεγονότα της Παρασκευής. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει γιατί τον κορόιδεψαν και εξακολουθούν να τον κοροϊδεύουν. Δεν προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα γεγονότα. Αν επιχειρούσαν στο παρελθόν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να διαδηλώσουν στη μέση της παρέλασης ο κόσμος αν δεν τους λίντσαρε, σίγουρα θα τους γιουχάριζε. Το πρωτόγνωρο δεν είναι ότι διαδηλώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και ίσως αύριο η "Χρυσή Αυγή". Το πρωτόγνωρο είναι ότι οι οπαδοί των δυο μεγάλων κομμάτων δεν υπερασπίζονται τους βουλευτές τους και ότι ταυτίζονται με τις ομάδες των διαδηλωτών που στρέφονται κατά των βουλευτών. Αν λοιπόν οι βουλευτές δεν σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο αύριο θα οδηγηθούμε σε τραγικά γεγονότα και μπροστά σε αδιέξοδο που ενδεχομένως οδηγήσει τη χώρα μας στη δραχμή και στη... διάλυση. Αν οι βουλευτές και γενικότερα οι πολιτικοί δεν πουν την αλήθεια στον κόσμο, το κυνηγητό της Παρασκευής θα φαντάζει παιδικό παιχνίδι μπροστά στη φρίκη που θα ζήσουμε. Αν οι "γαλάζιοι", όπως γράφουν στα blogs, νομίζουν ότι ο κόσμος κυνηγάει μόνο τους "πράσινους", αύριο θα βρεθούν προ οδυνηρών εκπλήξεων. Ετσι ή αλλιώς και ο Καντάφι πριν τρεις μήνες πίστευε ότι θα καταλάβει πάλι την εξουσία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 20:04