Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2012 16:46

Σκηνές αποκάλυψης το πρώτο εξάμηνο του 2012

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

«Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται» λέει η γνωστή λαϊκή παροιμία, και το 2011 -για μία ακόμα χρονιά- οι Ελληνες πολιτικοί απέδειξαν ότι είναι ανίκανοι να οδηγήσουν το… κανό της Ελλάδας σε απάνεμο λιμάνι. Απέδειξαν με τις πράξεις τους ότι είναι πολιτικοί της εποχής των παχιών αγελάδων, καθώς εξακολουθούν να κυβερνούν σπαταλώντας δανεικά χρήματα. Απέδειξαν ότι είναι ανίκανοι ν' αυξήσουν τα δημόσια έσοδα κι ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν ούτε τις αποφάσεις που οι ίδιοι λαμβάνουν. Απέδειξαν ότι είναι όμηροι των ψηφοφόρων κι ότι θα παραμείνουν θεατές των εξελίξεων μέχρι το… τέλος.

Με άλλα λόγια, το 2011 οι Ελληνες βεβαιώθηκαν ότι δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας και το μόνο που απομένει πλέον να μάθουν είναι πότε θα πέσουν οι τίτλοι τέλους αυτού του σάπιου κρατικοδίαιτου συστήματος. Πότε θα καταρρεύσει το άθλιο σύστημα; Δεν ξέρω. Γνωρίζω όμως ότι σε σχέση με 1 χρόνο πριν, σήμερα είμαστε πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού. Γνωρίζω ότι μετά από 1 χρόνο άγριων θυσιών βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση από αυτή που προέβλεπαν και οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

Τι θα γίνει λοιπόν το 2012; Δύσκολο να προβλέψεις όταν γνωρίζεις ότι το 2011 διαψεύστηκαν προς το χειρότερο και οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Ενα είναι το σίγουρο: Το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα είναι… αποκάλυψη.

Το πρώτο εξάμηνο θα μας αγγίξουν οι φλόγες της κόλασης και θα κληθούμε ν' αποφασίσουμε οριστικά και αμετάκλητα ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε. Μακάρι, έστω και την τελευταία  στιγμή, να επικρατήσουν οι δυνάμεις της λογικής και ν' αποφασίσουμε ότι θα στρωθούμε στη δουλειά για να βγούμε από το τούνελ της ύφεσης. Φοβάμαι όμως ότι θα κυριαρχήσουν οι δυνάμεις του παραλογισμού και θα οδηγήσουν τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο. Φοβάμαι ότι στους ιστορικούς του μέλλοντος η εθνική τύφλωση του 19ου αιώνα θα φαντάζει ως πταίσμα μπροστά στο συντελούμενο κακούργημα της τωρινής εθνικής παράνοιας.

Ετσι κι αλλιώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικρατήσουν οι υγιείς δυνάμεις σ' ένα διεφθαρμένο οικονομικοκοινωνικό σύστημα. Οι διεφθαρμένες δυνάμεις κυριαρχούν παντού κι έχουν κάθε λόγο να επιδιώκουν την καταστροφή της Ελλάδας. Για παράδειγμα οι χρεοκοπημένοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες θέλουν να χρεοκοπήσει και επισήμως η Ελλάδα για να συνεχίσουν τις ληστρικές επιδρομές στα δημόσια ταμεία. Οι χρεοκοπημένοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει θέση γι' αυτούς στην Ευρώπη όπου οι εθνικοί προϋπολογισμοί θα περνούν από το κόσκινο των Βρυξελλών. Γι' αυτό θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να επιστρέψει η Ελλάδα στους προϋπολογισμούς της δραχμής.

Αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα κάθε άλλο παρά ασήμαντα είναι. Αυτά τα οικονομικά συμφέροντα γνωρίζουν την απόγνωση των μισθωτών και των συνταξιούχων και θα προσπαθήσουν να την εκμεταλλευτούν, προβάλλοντας ως αιτίες όλων των δεινών το... ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτά τα οικονομικά συμφέροντα κρύβουν επιμελώς ότι τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας θα μειώνονταν σημαντικά, αν σταματούσε η φοροδιαφυγή. Κρύβουν επιμελώς ότι, επειδή οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν μπορούν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, επιβάλλουν μέτρα που πλήττουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Επειδή οι κυβερνήτες δεν θέλουν να πιάσουν τους φοροφυγάδες, μειώνουν το εισόδημα των συνεπών φορολογουμένων επιβάλλοντας πρόσθετους φόρους.

Το έργο αυτό το είδαμε πολλές φορές το 2011 - και να είστε σίγουροι ότι θα το ξαναδούμε και θα το ξαναπληρώσουμε πολλές φορές το 2012.

Τι άλλο θα… ξαναπληρώσουμε το 2012; Το γνωστό σίριαλ της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων. Το σίριαλ ξεκίνησε στις αρχές του 2000, και 11 ολόκληρα χρόνια μετά θυμίζει πλέον το γιοφύρι της Αρτας. Συγκεκριμένα, όλοι οι υπουργοί το πρωί ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα κι αυτά το βράδυ... ξανακλείνουν. Με αυτόν το «μεταφυσικό» τρόπο οι συντεχνίες ζουν και βασιλεύουν, και θα βασιλεύουν μέχρι να… βασιλέψει η δόξα της Ελλάδας.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να ζήσουμε το έτος - αποκάλυψη. Ετοιμαστείτε να ζήσουμε σκηνές αποκάλυψης με πρωταγωνιστές τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Μέχρι τώρα δεν είδατε τίποτα. Η αποκάλυψη τώρα ξεκινά… Καλή χρονιά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2012 16:49

NEWSLETTER