Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 21:47

Η στρατηγική του ζαλισμένου κοτόπουλου!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Η στρατηγική του ζαλισμένου  κοτόπουλου!

Ο περιφερειάρχης και η ηγετική του ομάδα αντιλαμβάνονται ότι έχει κλείσει ο κύκλος τους και αντιδρούν σπασμωδικά. Προσπαθούν από κάπου να πιαστούν για να δημιουργήσουν ένα προεκλογικό αφήγημα. Δεν τα καταφέρνουν και τσαλαβουτούν από εδώ και από εκεί πλασάροντας διάφορες θεωρίες συνωμοσίας μήπως και τσιμπήσει κάποιος αφελής. Το πρόβλημα της περιφερειακής αρχής, όπως επανειλημμένα έχουμε σημειώσει, είναι το ελλειμματικό έργο της. Οι περιφερειακοί παράγοντες κάνουν πολύ θόρυβο και παράγουν ελάχιστο έργο. Στήνουν καβγάδες εκ του μη όντος για να κρύψουν την αδυναμία τους στην επίλυση προβλημάτων.

Το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας είναι στην ίδια -αν όχι σε χειρότερη- κατάσταση από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η δακοκτονία που αφορά χιλιάδες αγρότες για δεύτερη χρονιά αποτελεί μια τραγική αποτυχία, η μεταφορά των μαθητών είναι ζητούμενο και βέβαια κανένα μεγάλο έργο δεν έχει δρομολογηθεί. Οταν λοιπόν δεν έχεις να επιδείξεις ένα «ομιλόν έργο» ψάχνεις να βρεις κάποιον να τσακωθείς για να πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα. Στήνεις και μια θεωρία συνωμοσίας για να έχουν να λένε τα παπαγαλάκια και νομίζεις ότι έτσι θα πας σε εκλογές. Αμ δε! Θα γελάσει κάθε πικραμένος! Επιπρόσθετα αν κάποιοι θεωρούν ότι θα σπρώξουν προεκλογικά κρατικό χρήμα προβολής έτσι απλά και χωρίς συνέπειες, μάλλον δεν έχουν καταλάβει τίποτα ακόμα.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει και η ηγετική ομάδα δεν μπορεί πλέον να διαμορφώσει ούτε καν στρατηγική δεύτερης Κυριακής. Εχει κόψει τις γέφυρες με τους πάντες. Στο προχθεσινό συμβούλιο ο Τατούλης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Πατσαρίνο, δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου, ενώ η Νικολάκου κατηγόρησε για «πολιτική αλητεία» τον Γόντικα, δηλαδή το ΚΚΕ στην Περιφέρεια. Με τέτοια στρατηγική και με δεδομένο ότι στη δεύτερη Κυριακή θα είναι σίγουρα ο υποψήφιος της Ν.Δ. αν υποθέσουμε ότι βρεθεί, ο Τατούλης από ποιους προσδοκά να πάρει ψήφους; Από αυτούς που απαξιώνει με κάθε ευκαιρία; Είναι προφανές ότι έχει χαθεί η μπάλα και παραμένει ακόμα ζητούμενο αν υπάρχει κάποια στρατηγική ή απλώς έχουμε να κάνουμε με τη συμπεριφορά των ζαλισμένων κοτόπουλων.

panagopg@gmail.com