Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 14:51

Ο νέος... ψεκασμός του 5G

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Ο νέος... ψεκασμός του 5G

 

Η πιλοτική λειτουργία δικτύου 5G στην Καλαμάτα έχει μεταβληθεί σε κυρίαρχη καλοκαιρινή θεωρία συνωμοσίας. Το τι τερατολογίες ακούγονται σε παρέες και μαζώξεις κάθε είδους δεν λέγεται.

Ολες οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και του φόβου, για μια ακόμα φορά συνασπισμένες, δηλώνουν έτοιμες να σηκωθούν από τους καναπέδες και να αποκρούσουν την παγκόσμια τεχνολογική συνωμοσία! Δεν έχει όμως ακόμα τελειώσει το τσίπουρο και η μαγεύτρα θάλασσα που μας κρατούν υπνωτισμένους... κι έτσι γλιτώνει το παγκόσμιο κατεστημένο! Ολα αυτά είναι βέβαια για γέλια, αλλά όπως έχει πολλές φορές αποδειχτεί, οι δυνάμεις της συντήρησης και του σκοταδισμού είναι απρόβλεπτοι αντίπαλοι. Οι συνωμοσιολόγοι ποντάρουν στην άγνοια και το φόβο του καινούργιου, βάζουν και ολίγη από καπιταλισμό, νεφελίμ, κέρδος και... νεοφιλελευθερισμό, κι έχουν έτοιμο το κοκτέιλ του τρόμου.

Το κακό είναι ότι σε αυτό το παιχνίδι των ανοησιών δεν είναι μόνο οι γνωστοί σαχλαμάρες, αλλά έχουν μπει και πολλοί άλλοι που νομίζουν ότι έτσι κάνουν αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή. Η μικροπολιτική σε αυτά τα θέματα όμως είναι τραγική επιλογή. Το ωραίο είναι ότι κάποιοι παριστάνουν και τους πρωτοπόρους, που τάχα βλέπουν και τι γίνεται στην Ευρώπη και τον κόσμο κι αγκαλιάζουν την καινοτομία. Κούφια λόγια και ωραίες λέξεις χωρίς περιεχόμενο. Η τεχνολογία 5G είναι επιλογή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και η ανάπτυξή της από τους βασικούς στόχους της τεχνολογικής της αντεπίθεσης στον πόλεμο της τεχνολογικής επανάστασης. Δεν είναι δηλαδή επιλογή της δημοτικής αρχής Καλαμάτας ούτε της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., αλλά συνολικά της Ε.Ε.

Για το αν η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ασφαλής έχουν αποφανθεί διεθνείς φορείς κύρους που έχουν την επιστημονική γνώση αλλά και την αρμοδιότητα. Το να ευθυγραμμίζεται κάνεις με τις απόψεις του συνωμοσιολογικού σύμπαντος είναι βέβαια το πιο απλό, γιατί μετά από μερικά τσίπουρα, και μας... ψεκάζουν και μας βαράνε με ακτινοβολία 5G, και το σημαντικότερο: όλα αυτά τα έχει σχεδιάσει ο Ελβις ο οποίος… εννοείται πως ζει, βρε κουτά!

 

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 13:56