Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 18:44

Οι κυβερνητικές μαύρες τρύπες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Οι κυβερνητικές μαύρες τρύπες

Η Νέα Δημοκρατία πανηγυρίζει για τις 100 μέρες της κυβέρνησής της. Οι πανηγυρισμοί, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ξεπερνούν το όριο και φτάνουν σε γραφικότητες.

Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι 100 πρώτες μέρες ήταν καλές για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πολίτες δηλαδή αξιολογούν θετικά τις πρώτες κινήσεις, ελπίζουν και προσδοκούν. Η Ελλάδα βέβαια δεν άλλαξε σε αυτές τις 100 μέρες, ούτε λύθηκαν τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα. Το αν θα πάρει η οικονομία μπροστά είναι αυτό που θα κρίνει τα πάντα και αυτό θα έχει φανεί μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό. Τότε θα δούμε και την κυβερνητική δημοφιλία. Ο πρώτος κυβερνητικός μήνας του μέλιτος είναι πάντα εύκολη περίοδος και ταυτόχρονα κρίσιμη για τη μετέπειτα πορεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, σπατάλησε το πρώτο εξάμηνο εξουσίας σε επικίνδυνες ανοησίες και ακραίες γραφικότητες, που αναδεικνύονται σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια τις τελευταίες ημέρες, μπορεί να κέρδισε εκλογές στο εξάμηνο αλλά είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογική ήττα.

Σε τοπικό επίπεδο οι 100 μέρες της νέας κυβέρνησης δεν έχουν αλλάξει σχεδόν τίποτα. Τα μεγάλα έργα υποδομής που περιμένει η περιοχή είναι κολλημένα στα υπουργικά γραφεία και στους διαδρόμους των Βρυξελλών. Εχουμε αναφερθεί ξανά στον προβληματικό τρόπο διαχείρισης των έργων υποδομής από την παρούσα κυβέρνηση. Οι ρυθμοί δεν είναι αυτοί που απαιτεί η εποχή και η ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας. Ο χρόνος που χάνεται δύσκολα αναπληρώνεται και όσο δεν ξεκινούν μεγάλα έργα υποδομής, μία οικονομία η οποία είναι προσανατολισμένη στο Δημόσιο, δύσκολα θα επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι οδικοί άξονες που ενδιαφέρουν τη Μεσσηνία αν δεν δρομολογηθούν τους επόμενους μήνες θα υπάρχουν αρνητικές συνέπειες τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής όσο και στην εκλογική δύναμη της Ν.Δ.

Συμπερασματικά, οι 100 πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης έχουν θετικό πρόσημο, αλλά και συγκεκριμένες μαύρες τρύπες. Οι πανηγυρισμοί είναι ευκαιρία για να εντοπίσει κάποιος τα προβλήματα και τις κυβερνητικές μαύρες τρύπες, οι οποίες απειλούν να ρουφήξουν τα όποια θετικά.

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 17:10