Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 13:05

Χρειάζεται προσαρμογή

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το τοπικό «πολιτικό» θέμα της περασμένης εβδομάδας ήταν η στελέχωση του ταχυδρομικού καταστήματος Κορώνης.

Τοπικοί πολιτικοί παράγοντες ασχολήθηκαν με το πώς θα παραμείνει ανοιχτό το συγκεκριμένο κατάστημα. Δεν χωρά αμφιβολία ότι η ύπαρξη του καταστήματος εξυπηρετεί τους ηλικιωμένους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, η συγκεκριμένη όμως περίπτωση είναι άλλη μία μάχη χαρακωμάτων με αυτό που έρχεται. Οι εργασίες που γίνονται από το ταχυδρομικό γραφείο προφανώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνονται από κάποιο άλλο κατάστημα της ευρύτερης περιοχής, που θα προσφέρει έναν συνδυασμό υπηρεσιών.

Το ίδιο θα συμβεί και με τις εργασίες που σήμερα γίνονται στα γκισέ των τραπεζών. Οπως έγινε γνωστό, οι τράπεζες σταδιακά θα σταματήσουν να εξυπηρετούν στα γκισέ τους πολίτες για συναλλαγές κάτω από 400 ευρώ. Δεν ξέρουμε από πότε θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη πρακτική στα επαρχιακά καταστήματα, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα μείνουν ελάχιστα καταστήματα τραπεζών στην επαρχία. Το πώς θα εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της επαρχίας είναι ένα ζήτημα που προφανώς θα πρέπει να απασχολήσει τους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι καλούνται να βρουν βιώσιμες λύσεις.

Είναι φανερό ότι οι εργασίες που μέχρι σήμερα γίνονταν από ΔΕΚΟ και τράπεζες θα περάσουν σταδιακά στις αρμοδιότητες των δήμων. Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της υπαίθρου στη Μεσσηνία δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα ATM των τραπεζών και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και θα πρέπει να εξετάσουν οι δήμοι τη λειτουργία κέντρων εξυπηρέτησης, τα οποία θα αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση μικροσυναλλαγών.

Η αποστολή επιστολών και η άσκηση πιέσεων δεν μπορούν να αποτρέψουν την εξέλιξη των πραγμάτων. Στο μέλλον δεν θα υπάρχουν καταστήματα και υπηρεσίες που υπήρχαν στο παρελθόν. Αυτό μπορεί να ενοχλεί, αλλά αυτή είναι η εξέλιξη της οικονομίας και της τεχνολογίας κι όσο νωρίτερα προετοιμαστούν όλοι για την επόμενη μέρα τόσο καλύτερα για τους πολίτες. Οι υπεύθυνοι τοπικοί άρχοντες θα πρέπει να σταματήσουν την επιστολογραφία και να ασχοληθούν με το σχεδιασμό υπηρεσιών που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των δημοτών τους. Η μεταβίβαση της ευθύνης είναι εύκολη, αλλά δεν είναι σίγουρα χρήσιμη.

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 12:23