Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 21:27

Απαιτείται οριστική απόφαση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Απαιτείται οριστική απόφαση

 

Δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία διαφωνούν πλέον δημόσια για τη χάραξη αλλά και τον τρόπο υλοποίησης του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος -Πύλος - Μεθώνη.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος τάσσεται με το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για την κατασκευή του δρόμου, ενώ ο Μίλτος Χρυσομάλλης επιμένει στον αρχικό σχεδιασμό του έργου, με παραλιακή χάραξη στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος και αλλαγή στο τμήμα Σουληνάρι - Πύλος.

Κάθε πλευρά διατυπώνει τα επιχειρήματά της, αλλά τεκμηριωμένα και αναλυτικά είναι αυτά που υποστηρίζει ο Μίλτος Χρυσομάλλης: Οσα αναφέρει ο βουλευτής στη μακροσκελή ανακοίνωσή του, καθώς και τα στοιχεία που παραθέτει, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αμφισβητήσεις. Η αλλαγή χάραξης στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος σίγουρα δεν έχει γίνει για λόγους κόστους κατασκευής. Τώρα, το για ποιους λόγους έγινε, καλό θα ήταν να απαντηθεί με τον ίδιο αναλυτικό και τεκμηριωμένο τρόπο από αυτούς που το έπραξαν.

Με ενδιαφέρον αναμένεται λοιπόν η απάντηση στη σχετική ερώτηση Χρυσομάλλη, από τα αρμόδια υπουργεία, για το ποιος κοστολόγησε και ποιος έκρινε ότι δεν ήταν συμφέρουσα η παραλιακή χάραξη. Ο διάλογος για τεχνικο-οικονομικά θέματα του έργου γίνεται δημόσια, και όλοι οφείλουν να τοποθετηθούν πλέον με συγκεκριμένα στοιχεία, όχι με εικασίες και πιθανολογήσεις.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να πάρει οριστικές αποφάσεις, υιοθετώντας τη μία ή την άλλη πρόταση. Οπως φαίνεται, όποια λύση και να επιλεγεί, ο χρόνος προετοιμασίας για την έναρξη κατασκευής του δρόμου θα είναι ίδιος - και δεν πρόκειται να είναι μικρότερος των 2 χρόνων από σήμερα.

Οι αποφάσεις πάντα είναι πολιτικές και κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Τα τελευταία 6 χρόνια το θέμα του συγκεκριμένου δρόμου πάει κι έρχεται και το αποτέλεσμα επί του παρόντος είναι ένα τεράστιο μηδενικό - και θα παραμείνει έτσι όσο δεν επιταχύνεται η διαδικασία λήψης πολιτικής απόφασης.