Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 21:26

Το πολιτικό κόστος της καθυστέρησης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Εχουμε επισημάνει εδώ και μήνες ότι ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής φαίνεται πως ήταν απροετοίμαστος στο να τρέξει τα οδικά έργα και να ξεμπλέξει το κουβάρι των τουλάχιστον περίεργων επιλογών της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας.

Το σπάσιμο του Πάτρα - Πύργος σε οκτώ δημοπρασίες αντί μιας που ήταν σε εξέλιξη, ήταν μία ακατανόητη ενέργεια του υπουργού Υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ποτέ δεν εξηγήθηκε και ουδέποτε ελέγχθηκε. Οπως αποκαλύπτεται τώρα και στην υπόθεση του Καλαμάτα - Ριζόμυλος η εφεύρεση της αλλαγής χάραξης λόγω -υποτίθεται- κόστους αποτελεί επίσης μία ενέργεια, η οποία χρήζει διερεύνησης. Το σίγουρο είναι ότι δεν δικαιώθηκε η υπόσχεση για σύντομη δημοπράτηση και ολοκλήρωση της βελτίωσης που επιλέχθηκε. Μήπως θυμούνται οι πρωταγωνιστές τι έλεγαν το 2015 για μελέτες και κατασκευή;

Δεν χωρά πλέον καμία αμφισβήτηση ότι με τις συγκεκριμένες ενέργειες χάθηκαν 4,5 χρόνια χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα στους δρόμους της περιοχής. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών θα έπρεπε να έχει άμεσα αντιδράσει και να έχει δρομολογήσει από τον πρώτο μήνα της ανάληψης εξουσίας διαδικασίες για την εκτέλεση των έργων. Αυτό δεν το έπραξε και έδωσε το δικαίωμα να αναπτυχθούν σενάρια και εικασίες και να επανεμφανιστούν οι «αγωνιστές» που είχαν εξαφανιστεί ή ακόμα χειρότερα είχαν συναινέσει στις επιλογές της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, οι οποίες οδήγησαν σε καθυστέρηση χρόνων.

Η υποκρισία και η κοροϊδία πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουν σε αυτό τον τόπο. Η κυβέρνηση έχει κάνει τεράστιο λάθος στα οδικά έργα καθυστερώντας να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πολιτική με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Αυτά που συμβαίνουν τοπικά στο κυβερνητικό κόμμα είναι ένδειξη αποσύνθεσης. Σημάδι απολύτως ανησυχητικό, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για κυβέρνηση που δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο στην εξουσία. Η καθυστέρηση έχει πολιτικό κόστος, το οποίο θα αυξάνεται πλέον με γεωμετρική πρόοδο. Η αλλαγή πλεύσης είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη. Αν ο συγκεκριμένος υπουργός δεν μπορεί, υπάρχει και πρωθυπουργός, ο οποίος θα πρέπει να παρέμβει.

panagopg@gmail.com