Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 18:30

Ο λαϊκισμός επιζητεί μια ακόμα ρεβάνς 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Η οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο δημιουργεί νέο τσουνάμι λαϊκισμού.

Εχει εδώ και μέρες ξεκινήσει η γνωστή και από παλιότερα ιστορία με τους μισθούς των βουλευτών και των δημάρχων αλλά και της «ενίσχυσης» μέσω διαφημίσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο γνωστός εσμός των ακραίων λαϊκιστών του Διαδικτύου για μια ακόμα φορά κουνά το δάχτυλο και δείχνει τους ενόχους για τα δεινά της ανθρωπότητας. Οι ένοχοι δεν είναι βέβαια άλλοι από τους βασικούς πυλώνες της αστικής δημοκρατίας, οι εκλεγμένοι πολιτικοί και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτοί είναι το πρόβλημα στο μυαλό κάθε φασίστα και αυτούς στοχοποιεί σε κάθε κρίση. Οι στρατευμένοι κουκουλοφόροι κάθε μορφής ολοκληρωτισμού  αυτοαναγορεύονται μέσα από το σκοτάδι ως γνήσιοι εκφραστές του δικαίου των αδυνάτων. Το έργο το έχουμε ξαναζήσει και ξέρουμε με μαθηματική ακρίβεια πού οδηγεί. Είναι τραγικό να επαναλαμβάνουμε το ίδιο λάθος ακούγοντας τις ίδιες φωνές που προσπαθούν για μία ακόμη φορά να… λογαριαστούν αναζητώντας μια ακόμα ρεβάνς από την πραγματικότητα.

Ο πρωθυπουργός διαβάζοντας έγκαιρα αυτό που πάει να δημιουργηθεί, έσπευσε να αναγγείλει την εθελοντική περικοπή του 50% των μισθών των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ για τους δημάρχους. Η κίνηση αυτή σε πρώτη φάση αιφνιδίασε όσους προσπαθούσαν να σηκώσουν το θέμα, αλλά οδήγησε ταυτόχρονα σε μπαράζ πλειοδοσίας. Γιατί μόνο οι βουλευτές και οι δήμαρχοι; Να δώσουν και οι διοικητές οργανισμών και αντιδήμαρχοι. Με βάση αυτή τη λογική, γιατί αύριο να μην πάμε σε μία οριζόντια μείωση όλων των μισθών και να δοθεί σε όλους επίδομα 800 ευρώ; Τα ισοπεδωτικά αυτά μοντέλα τα έχουν δοκιμάσει και αλλού και έχουν οδηγήσει τις κοινωνίες σε φτώχεια και παρακμή από την έλλειψη κάθε κινήτρου για δημιουργία. Οι χρεοκοπίες οι δικές μας και των άλλων πρέπει να μας διδάσκουν. Η χώρα δεν χρειάζεται ξαναζεσταμένη σούπα λαϊκισμού αλλά σχέδιο για την επόμενη μέρα, το οποίο θα εφαρμοστεί με συνέπεια και σοβαρότητα. Τα δύσκολα είναι μπροστά και για να τα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία χρειάζεται ρεαλισμός, αποφασιστικότητα και προπαντός σοβαρότητα.

 

panagopg@gmail.com