Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 19:26

Να συνεχίζουν να κόβουν τα βάτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Να συνεχίζουν να κόβουν τα βάτα

Το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας είναι σε απόλυτη εγκατάλειψη. Η διοίκηση Τατούλη στην Περιφέρεια δημοπράτησε έργα που αφορούσαν στη συντήρηση δρόμων της Μεσσηνίας, αλλά αυτά είτε επειδή καθυστέρησαν να εκτελεστούν είτε γιατί οι ανάγκες ήταν μεγαλύτερες, δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο κανόνας είναι να έχουμε επικίνδυνους δρόμους με βλάστηση που κλείνει την ορατότητα, χωρίς διαγράμμιση και σήμανση. Ενα οδικό δίκτυο-παγίδα για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες. Εχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι χρειάζεται μια μεγάλη προσπάθεια για να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο της περιοχής. Είναι ζήτημα προτεραιότητας που αφορά την καθημερινότητα όλων μας και στοιχείο αποτελεσματικότητας της περιφερειακής αρχής.
Η περιφερειακή αρχή Νίκα παρότι εξήγγειλε την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, καθυστέρησε και μόλις το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να εκτελεί τα αυτονόητα έργα. Τον τελευταίο μήνα η αλήθεια είναι ότι γίνονται διαγραμμίσεις και κόβονται χορτάρια από τις άκρες των δρόμων. Το ζήτημα όμως είναι ότι οι εργασίες προχωρούν με αργούς ρυθμούς, οι οποίοι αν δεν αλλάξουν δεν θα έχουμε ούτε φέτος το καλοκαίρι συνολικά ένα ασφαλές οδικό δίκτυο. Αντιλαμβανόμαστε ότι η νέα αρχή μέχρι να βρει τα πατήματά της ήθελε χρόνο, ενδεχομένως να μην υπήρχε προετοιμασία και πόροι για να προχωρήσουν τα πάντα με τους ρυθμούς που απαιτούν οι περιστάσεις, χρειάζεται όμως να συνειδητοποιήσει ότι αυτά που εκτελούνται είναι πολύ λίγα και αρκετά αργά.
Δεν χρειάζεται να επαναληφθεί το λάθος των προηγούμενων με δηλώσεις αυτοθαυμασμού μπροστά από τα συνεργεία, αλλά συνεχής προσπάθεια με επιμονή και υπομονή. Η Μεσσηνία χρειάζεται ένα επαρχιακό οδικό δίκτυο όσο το δυνατόν ασφαλέστερο και η περιφερειακή αρχή έχει ευθύνη να κρατήσει τους δρόμους χωρίς βάτα και παγίδες. Αυτή ήταν η υπόσχεσή της. Αυτή είναι η υποχρέωσή της. Από αυτά τα «μικρά» θα κρίνεται καθημερινά από τους πολίτες. Ας κάνουν επιτέλους τα αυτονόητα, από μεγάλες ιδέες και δηλώσεις μεγαλείου έχουμε χορτάσει… ας κόψει επιτέλους κάποιος τα βάτα!

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 19:29