Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 10:20

Οι φοροφυγάδες καταλύουν το δημοκρατικό πολίτευμα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Οι φοροφυγάδες καταλύουν το δημοκρατικό πολίτευμα

Στο άρθρο του Σαββατοκύριακου με τίτλο “Το φορολογικό ψέμα έχει μεγάλη... τσέπη” παρουσιάσαμε στοιχεία για τη φοροδιαφυγή και δείξαμε με αριθμούς ότι στην Ελλάδα εξακολουθείς να... είσαι ό,τι δηλώσεις. Δείξαμε ότι στην Ελλάδα, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις, είναι πάμπλουτοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ενώ οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες και βιομήχανοι είναι πάμφτωχοι. Υπενθυμίζουμε ότι το χρηματικό όριο της φτώχειας ορίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο ποσό των 6.591 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 13.842 ευρώ για νοικοκυριά με 2 ενήλικους και 2 εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών. Σύμφωνα λοιπόν με τα Greek statistics που αποδέχεται το ελληνικό κράτος, οι  περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες και βιομήχανοι είναι επισήμως φτωχοί - και άρα δικαιούνται κοινωνικά προνοιακά επιδόματα που δεν τα δικαιούνται οι πάμπλουτοι μισθωτοί. 

Ετσι ο φοροφυγάς ελεύθερος επαγγελματίας που δηλώνει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 8.000 ευρώ θα πάρει επίδομα θέρμανσης, αλλά ένα ζευγάρι εργαζόμενων που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 36.000 ευρώ δεν θα το πάρει. Ετσι ο φοροφυγάς έμπορος θα πάρει ολόκληρο το επίδομα τέκνων, ενώ ένα ζευγάρι εργαζόμενων θα το πάρει μειωμένο... ή καθόλου. Ετσι τα παιδιά του φοροφυγά βιομήχανου θα πάνε δωρεάν στον παιδικό σταθμό, ενώ τα παιδιά των εργαζόμενων δεν θα γίνουν δεκτά επειδή οι γονείς τους δηλώνουν εισόδημα... μεγαλύτερο από τους φοροφυγάδες. 

Με απλά λόγια: Οι φοροφυγάδες δεν κλέβουν μόνο φόρους από το κράτος. Κλέβουν και  επιδόματα από τους μισθωτούς, αφού η κοινωνική πολιτική ασκείται -και ορθώς- με εισοδηματικά κριτήρια. Οι φοροφυγάδες δηλώνοντας πάμφτωχοι κλέβουν και τον κοινωνικό πλούτο που η Πολιτεία προορίζει για τις πραγματικά ασθενείς εισοδηματικές ομάδες. Κλέβουν ακόμα και τα χρήματα που προορίζονται για τους άπορους και τους αναξιοπαθούντες. Η κλοπή αυτή είναι μάλιστα η χειρότερη, καθώς πλούσιοι φοροφυγάδες αρπάζουν τα χρήματα των πιο φτωχών ανθρώπων.

Εχουμε πει πολλές φορές -και δε θα βαρεθούμε να το επαναλαμβάνουμε- ότι η δημοκρατία δεν είναι ένα απλό άθροισμα ψήφων. Η δημοκρατία προστατεύει τους ανίσχυρους και τις αδύναμες μειοψηφίες. Οταν μια ισχυρή μειοψηφία ή ακόμα και η πλειοψηφία καταπιέζει και καταληστεύει τους ανίσχυρους και τις αδύναμες μειοψηφίες, έχει καταλυθεί το δημοκρατικό πολίτευμα. Γνωρίζω ότι είναι πολύ βαριά η έκφραση “κατάλυση της δημοκρατίας”, όμως πραγματικά δεν βρίσκω καταλληλότερα λόγια για να περιγράψω τη ληστρική επίθεση που δέχονται οι φτωχότεροι Ελληνες από τους πλουσιότερους, ξεδιάντροπους φοροφυγάδες.

Οι απάνθρωποι ληστές εκλέγουν φυσικά τους πολιτικούς που θα προασπίσουν τα συμφέροντά τους αφήνοντας ανέγγιχτη τη φοροδιαφυγή. Ουσιαστικά εδώ και πολλές δεκαετίες, φοροφυγάδες και πολιτικοί έχουν καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα ληστεύοντας τον κοινωνικό πλούτο και τους φτωχότερους Ελληνες. Ολα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακές αρλούμπες για προεκλογικά φυλλάδια και δηλώσεις για τηλεοπτική κατανάλωση. Κανένα σοβαρό κράτος δεν θα ανεχόταν επί τόσο πολλά χρόνια τους φοροφυγάδες και τους πολιτικούς που τους προστατεύουν. Στην Ελλάδα όμως όχι μόνο τους ανεχόμαστε, αλλά τους έχουμε και σε πολύ υψηλή θέση στην κλίμακα των κοινωνικών αξιών. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να παρακολουθεί κανείς τις διάφορες  εκδηλώσεις απονομής βραβείων, για να διαπιστώσει πόσο συχνά οι πολιτικοί βραβεύουν τους φοροφυγάδες και οι φοροφυγάδες τους πολιτικούς. Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο... και τα δυο μαζί κλέβουν τον κοινωνικό πλούτο.

Οι ληστρικές επιδρομές δεν σταματούν, ούτε τώρα που η χώρα έχει βυθιστεί σε ύφεση. Οι φοροφυγάδες και οι πολιτικοί που τους προστατεύουν εξακολουθούν να ληστεύουν τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς των εργαζομένων. Συνεχίζουν να κλέβουν τα επιδόματα από τους πραγματικούς δικαιούχους. Και παράλληλα, παριστάνοντας τους... θιγόμενους από την οικονομική πολιτική, ζητούν να μην αλλάξει τίποτα - προκειμένου να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις ληστρικές τους επιδρομές στο δημόσιο ταμείο. 

Τη δημοκρατία δε θα την καταλύσει η Χρυσή Αυγή. Την έχουν καταλύσει ήδη οι φοροφυγάδες και  οι πολιτικοί που τους προστατεύουν.